detector.media
05.06.2023 12:36
Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи
Віталій Гусєв, Starlight Media: Ми розробили нову диджитал-стратегію групи
Віталій Гусєв: Зміни відбуваються як на стратегічному, так і на організаційному рівні.

Керівник Starlight Production Віталій Гусєв в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що Starlight Media розробила нову диджитал-стратегію, яка трансформує бізнес-модель медіагрупи.

За словами Гусєва, бізнес-модель медіагрупи трансформується від виняткового фокусу на телевізійне мовлення до моделі контенто- й дата-центричності.

«Зміни відбуваються як на стратегічному, так і на організаційному рівні. Так, у нашій команді тепер з’явилися диджитал-контент- і диджитал-маркетинг-директори. Ми працюємо над розвитком нових підходів і продуктів, що покращать нашу якість роботи в диджиталі. Нещодавно, наприклад, ми анонсували нове рішення, розроблене нами спільно з "Київстар" і Microsoft — аналітичну платформу Data Warehouse. Її побудовано на хмарних технологіях Microsoft Azure. Data Warehouse дозволить тим, хто працює зі створенням і дистрибуцією контенту Starlight Media на платформі ютуб, отримати доступ до даних, пов’язаних із запитами, ефективністю та монетизацією кожної одиниці нашого контенту у форматі зручних дашбордів», — каже Гусєв.

Керівник Starlight Production повідомив, що обсяг виробництва 2023 року більш ніж на 50% перевищить кількість годин, створених торік, у перший рік повномасштабної війни.

«Проте, на жаль, це все ще значно менше, ніж ми виробляли у 2021 році. Навіть найскладнішої весни 2022-го в нас було напрацьоване бачення для програмування осені 2023-го. Тож, звісно, зараз ми маємо виробничі плани не лише на осінь, а й на весну 2024 року. Пріоритети у виробництві — маржинальна позитивність продуктів і збереження лідерства та брендів каналів. Тому передусім ми інвестуємо в брендоутворювальні продукти, важливі для наших каналів та особливо цінні для наших рекламодавців і спонсорів», — каже Гусєв.

Окремий важливий напрям для медіагрупи — серіали з потенціалом для міжнародної дистрибуції / копродакшену та створення документальних проєктів: «Це напрями, які перебувають в активному розвитку, отримують дедалі більше міжнародної підтримки, і ми точно розуміємо, що нам є що запропонувати світу та міжнародним партнерам у цій площині».

Гусєв також повідомив, що «у горизонті 2022 року компанія не збиткова», але про прибутки чи економіку, достатню для стрімкого та якісного розвитку, говорити не доводиться. 

Читайте також:

Нагадаємо, у червні 2022 року Віталій Гусєв повідомив «ДМ» про роботу Starlight Media над новою бізнес-моделлю медіагрупи, яка передбачатиме нові підходи до монетизації та оптимізацію виробничих процесів.

StarLight Media — українська медіагрупа, до складу якої входять телеканали ICTV, «Новий», СТБ, ICTV Ukraine, М1, М2, ОЦЕ. Також медіагрупа має власний продакшн StarLight Production, сейлз-хаус StarLight Brand Content, до її складу входить компанія з оренди техніки StarLight Rental та виробник сценічних декорацій StarLight Scenery. Медіагрупа належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку. 

Фото: Starlight Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY