Віталій Гусєв про зміни у структурі Starlight Production: Зараз маємо три мультижанрові студії

Віталій Гусєв про зміни у структурі Starlight Production: Зараз маємо три мультижанрові студії

5 Червня 2023
1028
5 Червня 2023
14:42

Віталій Гусєв про зміни у структурі Starlight Production: Зараз маємо три мультижанрові студії

1028
Віталій Гусєв: Ці студії не концентруватимуться на певному жанрі, кожна з них може створювати як студійні, гостросоціальні чи розважальні проєкти, так і серіали, документальні фільми чи продукти для диджиталу.
Віталій Гусєв про зміни у структурі Starlight Production: Зараз маємо три мультижанрові студії
Віталій Гусєв про зміни у структурі Starlight Production: Зараз маємо три мультижанрові студії

Керівник Starlight Production Віталій Гусєв в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів про зміни в структурі Starlight Production та перебудову роботи через війну.

Віталій Гусєв нагадав, що до повномасштабної війни у структурі Starlight Production було п’ять студій із виробництва телевізійних шоу та дві — серіального контенту. Зараз Starlight Production має три мультижанрові студії.

«Вони більше не концентруватимуться на певному жанрі, кожна з них може створювати як студійні, гостросоціальні чи розважальні проєкти, так і серіали, документальні фільми чи продукти для диджиталу. У цього рішення кілька причин. Перша — ефективніший розподіл проєктів між студіями. Друга — за студіями стоять високопрофесійні та креативні люди, які потребують творчої реалізації, хочуть виходити за межі й працювати в суміжних і нових жанрах. Ну і третє, звісно, це відображення скорочення обсягу виробництва внаслідок війни», — каже Гусєв.

Також Starlight Production змінила підхід до продюсування — було запроваджено продюсерську вертикаль, посаду генерального продюсера Starlight Production, який концентрує увагу на ефективній організації знімального процесу та якісній взаємодії між креаторською, продюсерською та продакшн-сервісною вертикалями.

«Ми продовжуємо розвивати наш сервісно-орієнтований підхід як для внутрішнього замовника (мовлення Starlight Media), так і для зовнішніх партнерів — українських і міжнародних. Це стосується не лише виробництва та дистрибуції контенту, а й наших сервісів — Starlight Scenery, наприклад, економічно успішна компанія здебільшого завдяки своєму портфоліо міжнародних проєктів для замовників із різних галузей креативної економіки», — каже Гусєв.

Наприклад, перші документальні роботи вже побачили глядачі — документальний фільм «Коли життя сильніше» та «Поруш тишу», створені в партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення, а також спільний із USAID проєкт «Мадонна. Життя триває», цикл документальних проєктів Planet Eat, реалізований у копродакшені. Два документальні фільми наразі у виробництві, і ще два — на етапі передпродакшну.

За словами Гусєва,   ключовим форматом у виробництві залишаються також і шоу: «Ми створюємо нові сезони всім відомих шоу — таких як "Супермама", "МастерШеф" (зараз уже розпочато зйомки другого сезону цього проєкту за час повномасштабної війни, до речі), "Неймовірна правда про зірок", довгоочікуваний новий сезон "Хто зверху?". Також ми виробили нові формати — такі як "Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком", "Позивний Надія", "ДНК. Свої", "єПитання"».

Керівник Starlight Production зазначив, що у перші місяці повномасштабної війни більшість розважальних форматів була недоречною, головною потребою став новинний контент, а також гуманітарне програмування. Цей тренд пізніше змінився, коли телеканали медіагрупи почали отримувати прохання від глядачів про нові випуски відповідних програм: «Ми бачили цей же запит і на наших диджитал-платформах. Стало зрозуміло, що аудиторія потребує контенту, який підтримує її емоційний стан, допомагає хоч трохи перемкнутися. Так ми стали повертати в ефір прем’єрні випуски сезонів, відзнятих до повномасштабного вторгнення. Очевидно, ми зараз прагнемо максимальної економічної ефективності».

Також під час великої війни тривають зйомки серіалів, зокрема, «Перевізниці» (In her car), серіалу «Просто Надія» та  багатосерійної комедії «Зв’язок».  

Зараз Гусєв бачить головною проблемою для виробництва «економічний контекст і наслідкові від нього обмеження в об’ємі, масштабі виробництва»: «Наступний рівень виклику — безпековий. Він впливає на наші КПП, на кількість робочих годин, у які ми можемо працювати, на зупинки у виробництві через потребу убезпечити людей».

Також в інтерв'ю «ДМ» Гусєв повідомив про нову диджитал-стратегію Starlight Media, яка трансформує бізнес-модель медіагрупи. Зокрема, бізнес-модель медіагрупи трансформується від виняткового фокусу на телевізійне мовлення до моделі контенто- й дата-центричності.

Читайте також:

StarLight Media — українська медіагрупа, до складу якої входять телеканали ICTV, «Новий», СТБ, ICTV Ukraine, М1, М2, ОЦЕ. Також медіагрупа має власний продакшн StarLight Production, сейлз-хаус StarLight Brand Content, до її складу входить компанія з оренди техніки StarLight Rental та виробник сценічних декорацій StarLight Scenery. Медіагрупа належить українському бізнесмену Віктору Пінчуку. 

Фото: Starlight Media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду