Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів

8 Грудня 2021
2559
8 Грудня 2021
14:12

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів

2559
Регулятор не зміг провести перевірку, бо не знайшов ліцензіата.
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення через відмову у проведенні перевірки вирішила звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Розумні покупки» (логотип «TV sale UKR»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 8 грудня.

Нацрада проводила планову перевірку діяльності компанії, яка мала здійснювати супутникове мовлення. І зафіксувала відсутність мовлення.

Уповноважені особи, які прибули на перевірку за адресою, вказаною в ліцензії, компанії не виявили. Повідомлення, що було надіслане рекомендованою поштою, ліцензіат не отримав. А телефон телеканалу, що був вказаний у Державному реєстрі суб’єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення, виявився недійсним. Зв’язатися з будь-ким із менеджменту компанії не вдалося.

Саме тому був складений акт про відмову в проведенні перевірки цієї телерадіоорганізації. А це є підставою до звернення до суду щодо анулювання ліцензії.

Нагадаємо, ліцензію на супутникове мовлення регулятор надав компанії у 2012 році з другої спроби. Щоправда, тепер заява телеканалу була подана від іншої юридичної особи. У листопаді 2011 року заяву на супутникове мовлення з логотипом TV Sale Ukr подавало ТОВ «ТВ Сейл груп», цього разу – ТОВ «Розумні покупки». Директором обох компаній є Олександр Гальвес – директор департаменту розвитку телеканалу ТОНІС. Спершу у Національної ради виникли застереження, що TV Sale Ukr є «клоном» міжнародного каналу-телемагазину TV Sale і відтягне на себе частину українського рекламного ринку. Однак згодом таких зауважень уже не виникало, Нацрада повідомила, що компанія доопрацювала документи і програмну концепцію.

Ілюстрація: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2559
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
869 дн. тому
Отут треба погодитися Розвелося цих каналів (КУПИ-ПРОДАЙ" неміряно. Ланет в кабельний пакет накидав їх чимало в рубриці (Розважальні) - (Boutique TV; MiLady; Boutique TV; Караван TV; Наталі; Прованс; Sonata TV і ще є )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду