Нацрада скасувала регіональні ліцензії «Ланета», донецького цифрового каналу та ще десяти компаній

Нацрада скасувала регіональні ліцензії «Ланета», донецького цифрового каналу та ще десяти компаній

28 Квітня 2022
3137
28 Квітня 2022
15:03

Нацрада скасувала регіональні ліцензії «Ланета», донецького цифрового каналу та ще десяти компаній

3137
Усі ліцензії скасовані на прохання самих компаній.
Нацрада скасувала регіональні ліцензії «Ланета», донецького цифрового каналу та ще десяти компаній
Нацрада скасувала регіональні ліцензії «Ланета», донецького цифрового каналу та ще десяти компаній

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала ліцензії дванадцяти компаніям. Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 28 квітня.

Більшість ліцензій анулюються через те, що компанії мають фінансові проблеми, а також через те, що ці компанії відмовляються від застарілих технологій.

«Ці заявки не пов’язані з воєнними діями і подані ще до наступу Росії на Україну», — сказала голова Нацради Ольга Герасим’юк. Лише місцевий мовник із Миколаєва ТОВ «ТРК Сатурн» свою відмову від ліцензії аргументував неможливістю роботи через введення і продовження воєнного стану в Україні.

Від ліцензій відмовились чотири радіомовники, три телекомпанії та п’ять провайдерів.

Комунальне підприємство «ТРК "Березне"» Березнівської районної ради (позивні «Радіо Березне») з міста Березне Рівенської області припинило своє мовлення. Раніше компанія мовила у відрізках часу загалом 4 год. 20 хв. на добу на частоті 104,0 МГц у с. Кургани і Березнівському районі.

Анулювати власні ліцензії вирішили також три проводові радіомовники із Харківської та Київської областей. Заступник голови Нацради Олег Черниш пояснив, що до початку повномасштабної війни Росії проти України регулятор провів кілька конкурсів, на яких місцеві компанії отримали ліцензії на мовлення у FМ-діапазоні. Тож теперішнє анулювання їхніх ліцензій пов’язане саме з переходом на нові технології.

Так, Нововодолазька радіокомпанія (позивні «Говорить Нова Водолага»), смт. Нова Водолага Харківської обл., виходила в ефір на першому каналі проводового мовлення загалом 45 хв. на тиждень. Через припинення проводового мовлення компанія вирішила відмовитися від ліцензії.

Ліквідовуються ще два підприємства проводового радіомовлення – КП «Редакція районного радіомовлення Бориспільської районної ради» (позивні «Ви слухаєте програму районного радіомовлення»), с. Іванків Київської обл., і Броварська редакція міськрайонного радіомовлення (позивні «Місто моє Бровари»). Перше мовило в м. Борисполі і Бориспільському районі Київської обл. 45 хв. на тиждень, а  друге – в м. Броварах і Броварському районі 3 год. 45 хв. на тиждень.

ПП «Телекомпанія "Раі"» (логотип «РАІ») клопотала про анулювання ліцензії на мовлення (ефірне місцеве телебачення на 3 ТВК) через нерентабельність здійснення аналогового телевізійного мовлення на території м. Бурштина (міськрада) і Галицького району Івано-Франківської обл.

Місцевий мовник із Миколаєва ТОВ «ТРК Сатурн» пояснює свою відмову від ліцензії неможливістю провадити діяльність через введення і продовження воєнного стану в Україні. Компанія транслювала свої передачі 12 годин на добу в м. Миколаєві та Миколаївському, Вітовському і Новоодеському районах.

Також припиняє мовлення цифровий телеканал «Новий город телеканал» – ТОВ «Ентерпрайз бізнес солюшнз», м. Київ. Він працював у телемережі МХ-5 на 1 каналі цілодобово в Донецьку та прилеглих районах. Причиною для прохання про анулювання ліцензії стала зміна основного виду діяльності компанії.

Припинити діяльність, а відтак і анулювати власні ліцензії провайдера програмної послуги вирішили кілька компаній на території України. Це ВН ТОВ «Лемберг ЛТД», м. Новий Розділ Львівської обл., ДПВКПП фірми «Форос» ТРК «Діагональ – TV», м. Здолбунів Рівненської обл., ТОВ «ТРК "Краяни плюс"», м. Могилів-Подільський Вінницької обл. (послуги надавало в м. Тульчині), ДП ТОВ «Імпульс» «Телерадіокомпанія» "Імпульс ТБ"», м. Київ (багатоканальна телемережа розташована в м. Кам’янець-Подільському Хмельницької обл.), і ТОВ «Мережа Ланет», м. Київ, яка припинила  діяльність у м. Володимир-Волинському Волинської обл., містах Червонограді і Соснівці, смт. Гірнику Львівської області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду