Нацрада не дала ліцензії каналу телеторгівлі TV Sale Ukr

16 Листопада 2011
15929
16 Листопада 2011
14:06

Нацрада не дала ліцензії каналу телеторгівлі TV Sale Ukr

15929
Нацрада не дала ліцензії каналу телеторгівлі TV Sale Ukr

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 16 листопада не видала ліцензію ТОВ «ТВ Сейл груп» на супутникове мовлення з логотипом TV Sale Ukr. За проголосувала тільки Лариса Мудрак з шести присутніх на засіданні членів Нацради.

 

Компанія планувала запускати супутниковий канал-телемагазин TV Sale Ukr. Новий проект презентував Олександр Гальвес - директор департаменту розвитку телеканалу ТОНІС. Він водночас є директором ТОВ «ТВ Сейл груп».

 

За його словами, компанія з 1 липня 2011 року почала розміщення телемагазинів на українських каналах (нині загальний обсяг телемагазинного продукту становить 26 годин на добу), а з 1 вересня перевела свій кол-центр у цілодобовий режим. «Ми завершуємо будівництво власної студї, і будемо не лише адаптувати ролики, але й виробляти власні», - повідомив він.

 

У Національної ради виникли застереження, що TV Sale Ukr є «клоном» міжнародного каналу-телемагазину TV Sale, адже саме із таким логотипом компанія спершу подавала заявку до регулятора (потім, однак, логотип змінили). «Ми маємо багато прикладів, коли на ринок заходять іноземні канали, які відтягують на себе частину рекламного ринку. Заявники хочуть використати міжнародний імідж TV Sale, щоб збирати тут гроші», - зазначив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Натомість Олександр Гальвес заявив, що «ТВ Сейл груп» - це компанія із 100% українського капіталу (за документами засновником товариства є Олександр Миколайович Єщенко).

 

Однак рішення про видачу супутникової ліцензії новому каналу не набрало необхідної кількості голосів. Таким чином, Нацрада не прийняла ніякого рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду