detector.media
08.12.2021 14:12
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів
Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензії каналу телемагазинів
Регулятор не зміг провести перевірку, бо не знайшов ліцензіата.

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення через відмову у проведенні перевірки вирішила звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Розумні покупки» (логотип «TV sale UKR»). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 8 грудня.

Нацрада проводила планову перевірку діяльності компанії, яка мала здійснювати супутникове мовлення. І зафіксувала відсутність мовлення.

Уповноважені особи, які прибули на перевірку за адресою, вказаною в ліцензії, компанії не виявили. Повідомлення, що було надіслане рекомендованою поштою, ліцензіат не отримав. А телефон телеканалу, що був вказаний у Державному реєстрі суб’єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення, виявився недійсним. Зв’язатися з будь-ким із менеджменту компанії не вдалося.

Саме тому був складений акт про відмову в проведенні перевірки цієї телерадіоорганізації. А це є підставою до звернення до суду щодо анулювання ліцензії.

Нагадаємо, ліцензію на супутникове мовлення регулятор надав компанії у 2012 році з другої спроби. Щоправда, тепер заява телеканалу була подана від іншої юридичної особи. У листопаді 2011 року заяву на супутникове мовлення з логотипом TV Sale Ukr подавало ТОВ «ТВ Сейл груп», цього разу – ТОВ «Розумні покупки». Директором обох компаній є Олександр Гальвес – директор департаменту розвитку телеканалу ТОНІС. Спершу у Національної ради виникли застереження, що TV Sale Ukr є «клоном» міжнародного каналу-телемагазину TV Sale і відтягне на себе частину українського рекламного ринку. Однак згодом таких зауважень уже не виникало, Нацрада повідомила, що компанія доопрацювала документи і програмну концепцію.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY