Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині

Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині

23 Жовтня 2021
1776
23 Жовтня 2021
18:10

Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині

1776
У CID Media Group розраховують, що аудиторією нового видання будуть жителі Моршина та туристи, які їздять туди на відпочинок.
Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині
Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині

Керівниця інноваційних проєктів у CID Media Group Наталія Пахайчук розповіла «Детектору медіа», що мережа «Район.in.ua» найближчим часом запускає своє перше гіперлокальне видання у Львівській області — «Район.Моршин».

«Запускає наша колега на франшизі. У нас є така практика: якщо хтось із команди хоче спробувати робити щось самостійно — ми даємо їм таку можливість на пільгових умовах. Тобто, франшиза, яка має 0 гривень вартості якійсь період. Тоді наші редактори мають можливість спробувати себе в медіаменеджменті», — пояснила Пахайчук.

«Район.Моршин» запускає та очолить Ольга Магас, головна редакторка «Таблоїду Волині» та редакторка інтернет-видання «Район.Свалява». Сайт нового видання вже створили, нині його наповнюють контентом.

«Якщо сайт на франшизі, то укладається договір між мережою й ФОП (наприклад, головним редактором — ДМ) й далі є завдання самотужки шукати фінанси», — розповіла Наталія Пахайчук.

Ольга Магас зараз сама працює над сайтом «Район.Моршин».  

«Ми взагалі працюємо дуже оптимізовано. Це дорого — утримувати штат журналістів, тому вийшли на таку практику: один сайт — один журналіст. Звичайно, це мало й важко. Але, окрім редакторів у кожному "Районі", є команда мережі: ми допомагаємо, ділимося контентом, підстраховуємо. Якщо ти випадаєш — твій сайт не впаде», — уточнила керівниця інноваційних проєктів у CID Media Group.

«Район.Моршин» писатиме про життя міста та громади. За словами Пахайчук, аудиторія гіперлокальних сайтів «Району» — це люди, які живуть у цьому міст або звідти родом.

«Ми маємо трафік зі всієї України і з закордону, бо люди заходять читати, що в них удома.  Моршин — це туристичне містечко. У нас є аналогічне видання "Район.Шацьк", аудиторія якого зростає влітку до 100 тисяч щомісяця — люди гуглять про відпочинок на Шацьких озерах. Ми розраховуємо, що "Район.Моршин" буде цікавим для аудиторія, яка хоче приїхати чи приїхала до міста на відпочинок. Їй треба розуміти — де заселитися, що цікавого, фото подивитися, що взагалі в місті відбувається», — додала вона. 

Нагадаємо, 2 серпня 2021 року мережа «Район.in.ua» запустила на Волині, Рівненщині та Закарпатті інтернет-видання про культуру — «Район.Культура». Головна редакторка видання — Іванна Антонюк. 

Мережа гіперлокальних видань «Район.in.ua» включає понад 30 сайтів, які працюють у Волинській, Рівненській, Закарпатській областях та тематичні проєкти: «Бізнес.Район», «Спорт на Районі», «Район.Медицина», «Район.Історія», «Район.Закордон», «Еко.Район».

Фото: Район.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
15.09.2019 10:00
Інна Семенюк
Наталія Пахайчук
для «Детектора медіа»
3 322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду