detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
23.10.2021 18:10
Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині
Мережа «Район.in.ua» запускає перше видання на Львівщині
У CID Media Group розраховують, що аудиторією нового видання будуть жителі Моршина та туристи, які їздять туди на відпочинок.

Керівниця інноваційних проєктів у CID Media Group Наталія Пахайчук розповіла «Детектору медіа», що мережа «Район.in.ua» найближчим часом запускає своє перше гіперлокальне видання у Львівській області — «Район.Моршин».

«Запускає наша колега на франшизі. У нас є така практика: якщо хтось із команди хоче спробувати робити щось самостійно — ми даємо їм таку можливість на пільгових умовах. Тобто, франшиза, яка має 0 гривень вартості якійсь період. Тоді наші редактори мають можливість спробувати себе в медіаменеджменті», — пояснила Пахайчук.

«Район.Моршин» запускає та очолить Ольга Магас, головна редакторка «Таблоїду Волині» та редакторка інтернет-видання «Район.Свалява». Сайт нового видання вже створили, нині його наповнюють контентом.

«Якщо сайт на франшизі, то укладається договір між мережою й ФОП (наприклад, головним редактором — ДМ) й далі є завдання самотужки шукати фінанси», — розповіла Наталія Пахайчук.

Ольга Магас зараз сама працює над сайтом «Район.Моршин».  

«Ми взагалі працюємо дуже оптимізовано. Це дорого — утримувати штат журналістів, тому вийшли на таку практику: один сайт — один журналіст. Звичайно, це мало й важко. Але, окрім редакторів у кожному "Районі", є команда мережі: ми допомагаємо, ділимося контентом, підстраховуємо. Якщо ти випадаєш — твій сайт не впаде», — уточнила керівниця інноваційних проєктів у CID Media Group.

«Район.Моршин» писатиме про життя міста та громади. За словами Пахайчук, аудиторія гіперлокальних сайтів «Району» — це люди, які живуть у цьому міст або звідти родом.

«Ми маємо трафік зі всієї України і з закордону, бо люди заходять читати, що в них удома.  Моршин — це туристичне містечко. У нас є аналогічне видання "Район.Шацьк", аудиторія якого зростає влітку до 100 тисяч щомісяця — люди гуглять про відпочинок на Шацьких озерах. Ми розраховуємо, що "Район.Моршин" буде цікавим для аудиторія, яка хоче приїхати чи приїхала до міста на відпочинок. Їй треба розуміти — де заселитися, що цікавого, фото подивитися, що взагалі в місті відбувається», — додала вона. 

Нагадаємо, 2 серпня 2021 року мережа «Район.in.ua» запустила на Волині, Рівненщині та Закарпатті інтернет-видання про культуру — «Район.Культура». Головна редакторка видання — Іванна Антонюк. 

Мережа гіперлокальних видань «Район.in.ua» включає понад 30 сайтів, які працюють у Волинській, Рівненській, Закарпатській областях та тематичні проєкти: «Бізнес.Район», «Спорт на Районі», «Район.Медицина», «Район.Історія», «Район.Закордон», «Еко.Район».

Фото: Район.in.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY