Мережа «Район.in.ua» запустила 11 інтернет-видань на Одещині та Миколаївщині

Мережа «Район.in.ua» запустила 11 інтернет-видань на Одещині та Миколаївщині

24 Жовтня 2023
1251
24 Жовтня 2023
17:30

Мережа «Район.in.ua» запустила 11 інтернет-видань на Одещині та Миколаївщині

1251
Мережу в цих регіонах координуватиме викладач практичної журналістики, медіатренер та редактор В'ячеслав Головченко.
Мережа «Район.in.ua» запустила 11 інтернет-видань на Одещині та Миколаївщині
Мережа «Район.in.ua» запустила 11 інтернет-видань на Одещині та Миколаївщині

Мережа гіперлокальних медіа «Район.in.ua» запустила на Одещині та Миколаївщині 11 нових інформаційних сайтів, які працюватимуть для спільнот адміністративних районів у Миколаївській та Одеській областях. Про це повідомили на сайті мережі.

На Миколаївщині з’явилися «Район.Баштанка», «Район.Буг», «Район.Вознесенськ» «Район.Миколаїв».

На Одещині «Район.Березівка», «Район.Білгород», «Район.Болград», «Район.Ізмаїл», «Район.Одеса», «Район.Подільськ» та «Район.Роздільна».

Мережу в цих регіонах координуватиме викладач практичної журналістики, медіатренер та редактор В’ячеслав Головченко. 

За його словами, нові видання мають на меті доповнити проукраїнський пул медіа, які протидіють російській дезінформації та пропаганді на півдні України. Він також додав, що сайти мають посилити конкурентне середовище, внаслідок чого аудиторії пропонуватимуть більш якісний інформаційний продукт. 

«Як координатор мережі двох південних областей я тішуся з того, що вдалось розпочати спільний проєкт з командою з Луцька. Плануємо створювати гарний інформаційний продукт на досвіді двох журналістських шкіл України — Волинської та Миколаївської. На півдні вирішується доля війни та країни. Тож налаштовую всіх наших журналістів бути допитливими та відповідальними. Демократія в наших краях має бути збережена», сказав Головченко.

Команда визначила пріоритетним для себе питання історичної пам’яті та розвитку української культури, тому назви двох нових гіперлокальних медіа не дублюють русифікованих назв міст. 

Так, сайт для Первомайського району отримав назву «Район.Буг» відповідно до річки регіону Південний Буг.  Редакція також вирішила забрати у назві сайту приставку «Дністровський» для міста Білгород-Дністровський.

«Сподіваюся, що наша редакція посприяє процесам дерусифікації на півдні. Адже де нема руского міра — там є розвиток і процвітання. Розвиток громад — це місія “Району”», зазначила головна редакторка національної мережі Ірина Воротна.

Сайти мережі «Район.in.ua» в Одеській та Миколаївській областях запустили за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. 

Нагадаємо, південна мережа «Район.in.ua» розпочалася з відкриття новинного сайту в Херсоні на другий день після звільнення міста від російської окупації. З 6 червня 2023 року у Херсонській області працюють ще чотири сайти: «Район.Генічеськ», «Район.Каховка», «Район.Скадовськ» і «Район.Берислав».

Національна мережа «Район.in.ua» функціонує в складі медіахолдингу CID Media Group. Під брендом мережі працює майже 60 видань.

Фото: «Район.in.ua» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду