Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив

Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив

16 Вересня 2021
2440
16 Вересня 2021
10:00

Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив

2440
Що цікавого презентували на скринінгу форматів Kyiv Media Week.
Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив
Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив

Українські телеканали нарікають на брак цікавих ідей та оригінальних форматів на ринку. Ринок форматів, як і майже всі інші, постраждав від пандемії коронавірусної хвороби. Адаптацій іноземних форматів в українському телеефірі поменшало, а канали зосередились на перевірених шоу або наймасштабніших проєктах, які мають стати подіями в ефірі.  «Україна» запускає «Маску» та «Співають всі»; «1+1» разом із «Маскарадом» запустив новий сезон перевіреного формату «Танці з зірками»; СТБ відроджує «Україну має талант», а Новий канал мріє про Fort Boyard. Що нового з’явилось на ринку форматів і чим можуть зацікавитись українські телеканали? Під час скринінгу форматів Kyiv Media Week демонстрували актуальні у світі вокальні формати з доповненою реальністю, інтеграцію комп’ютерних ігор у телеформати, дейтинг-шоу з колишніми та реаліті.

Заспівай у Великому Каньйоні

Кілька років тому в моді були костюмовані шоу-карнавали на зразок The Masked Singer. Тепер співаки ховаються не за масками, а за комп’ютерною графікою. Формат Fox під назвою Alter ego вийде в ефір 22 вересня 2021 року; в цьому шоу судді мають вгадати, хто ховається за анімаційними героями. Кожен із героїв має свій образ і стиль; персонажі виступають на сцені, а графіка відображає емоції їхніх прототипів і навіть сльози.

 

Ще одне вокальне шоу — The extraordinary evening від DMLS TV — стартувало в червні 2021 року. Співаки завдяки технологіям доповненої реальності виступають у дивовижних місцях: Великому Каньйоні, в лісі, в замку тощо.

Талант-шоу Mystery duets від Can’t stop media, яке вийшло в ефір у лютому 2021 року, використовує інтригу дуетів. Двоє артистів співають у парі, однак готуються до виступів нарізно й дізнаються, хто був їхнім партнером, лише після самого виступу. На сцені вони співають, не бачачи одне одного.

Побачення з колишніми та кохання за гроші

У жанрі дейтинг-шоу популярні формати, в яких учасники мають виявити тих, хто справді шукає кохання, а хто прагне отримати щось інше. Наприклад, Ready to mindle: дівчина знайомиться з дванадцятьма хлопцями. Частина прагне стосунків, а інша — виграти гроші. Подібний проєкт FBoy Island (стартував на НВО в липні 2021 року), де троє жінок мають просканувати чоловіків і зрозуміти, наскільки серйозними є їхні наміри. І все це на екзотичному острові.

 

Другий тренд — з’ясування стосунків із колишніми. У корейському реаліті Exchange, яке вийшло в ефір у червні 2021 року, кілька пар живуть у великому будинку. Серед них є колишні партнери. За умовами шоу вони мають приховувати, що колись мали стосунки.

У шоу TLC You, me and my ex, яке також стартувало в червні, п’ятеро людей, які ще мають почуття до своїх колишніх, з’ясовують із ними стосунки.

 

Художник-психолог та 250 тисяч на власний бар

Реаліті The Hype від HBO, яке вийшло в серпні 2021 року, створене спеціально для стримінгової платформи. В ньому молоді дизайнери мають створити «хайп» і отримати визнання.

Учасники The choe show (Disney, Hulu, червень 2021) приходять до художника як до психолога, розповідають йому свої історії, звіряють переживання, й наостанок він малює їхні портрети.

 

У реаліті Backyаrd bar wars (WBTVD), яке вийшло в червні 2021 року, сусіди змагаються одне з одним, хто створить у своєму дворі найкрутіший бар. Кожен отримає на трансформацію двору 250 тисяч доларів. Переможець також отримує грошовий приз, але менший — 10 тисяч доларів.

У проєкті The silent show від Stuk TV, який вийшов в ефір у травні 2021 року, протягом п’ятнадцятихвилинного епізоду учасники мають зберігати мовчанку. Не закричати від болю, коли від волохатих грудей віддирають пластир; мовчки нюхати шкарпетки інших людей; випити воду, в якій ці шкарпетки замочені.

Комп’ютерна гра в реальності

У форматі, презентованому NBCUniversal, учасники проходять такі ж випробування, як у грі Frogger: стрибають на різні предмети, які рухаються, падають у воду тощо — і проходять на наступний рівень.

У новому великому шоу від Fremantle під назвою Make up your mind, яке вийшло у травні 2021 року, учасники мають пройтись подіумом, станцювати та заспівати в образах, у яких їх складно впізнати. А впізнавати їх мають їхні сусіди.

Go-Big show від Turner, яке виходить із січня 2021 року, — це талант-шоу зі складними виступами та небезпечними трюками на сцені.

Шоу Crime scene kitchen від Propagato, яке вийшло у травні 2021 року, пропонує розгадати кулінарний детектив. Учасники програми потрапляють на кухню й за безладом, плямами та залишками їжі повинні вгадати, що там готували, — і приготувати цю страву.

У реаліті Clarkson’s farm від Expectation entertalnment, яке виходить із червня 2021 року, ведучий популярного телепроєкту Top Gear Джеремі Кларксон живе на своїй фермі: стриже овець, їздить на тракторі тощо.

Представили на скринінгу й кілька документальних проєктів. Наприклад, The year earth changed  від платформи Apple TV+ про дику природу в умовах локдауну, або Steelers: the worlds first gay rugby club від Republic film Distribution про команду з регбі, яка складається з геїв. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду