detector.media
Наталія Данькова
16.09.2021 10:00
Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив
Міжнародні формати у 2021 році: доповнена реальність, співаки-мультяшки і кулінарний детектив
Що цікавого презентували на скринінгу форматів Kyiv Media Week.

Українські телеканали нарікають на брак цікавих ідей та оригінальних форматів на ринку. Ринок форматів, як і майже всі інші, постраждав від пандемії коронавірусної хвороби. Адаптацій іноземних форматів в українському телеефірі поменшало, а канали зосередились на перевірених шоу або наймасштабніших проєктах, які мають стати подіями в ефірі.  «Україна» запускає «Маску» та «Співають всі»; «1+1» разом із «Маскарадом» запустив новий сезон перевіреного формату «Танці з зірками»; СТБ відроджує «Україну має талант», а Новий канал мріє про Fort Boyard. Що нового з’явилось на ринку форматів і чим можуть зацікавитись українські телеканали? Під час скринінгу форматів Kyiv Media Week демонстрували актуальні у світі вокальні формати з доповненою реальністю, інтеграцію комп’ютерних ігор у телеформати, дейтинг-шоу з колишніми та реаліті.

Заспівай у Великому Каньйоні

Кілька років тому в моді були костюмовані шоу-карнавали на зразок The Masked Singer. Тепер співаки ховаються не за масками, а за комп’ютерною графікою. Формат Fox під назвою Alter ego вийде в ефір 22 вересня 2021 року; в цьому шоу судді мають вгадати, хто ховається за анімаційними героями. Кожен із героїв має свій образ і стиль; персонажі виступають на сцені, а графіка відображає емоції їхніх прототипів і навіть сльози.

 

Ще одне вокальне шоу — The extraordinary evening від DMLS TV — стартувало в червні 2021 року. Співаки завдяки технологіям доповненої реальності виступають у дивовижних місцях: Великому Каньйоні, в лісі, в замку тощо.

Талант-шоу Mystery duets від Can’t stop media, яке вийшло в ефір у лютому 2021 року, використовує інтригу дуетів. Двоє артистів співають у парі, однак готуються до виступів нарізно й дізнаються, хто був їхнім партнером, лише після самого виступу. На сцені вони співають, не бачачи одне одного.

Побачення з колишніми та кохання за гроші

У жанрі дейтинг-шоу популярні формати, в яких учасники мають виявити тих, хто справді шукає кохання, а хто прагне отримати щось інше. Наприклад, Ready to mindle: дівчина знайомиться з дванадцятьма хлопцями. Частина прагне стосунків, а інша — виграти гроші. Подібний проєкт FBoy Island (стартував на НВО в липні 2021 року), де троє жінок мають просканувати чоловіків і зрозуміти, наскільки серйозними є їхні наміри. І все це на екзотичному острові.

 

Другий тренд — з’ясування стосунків із колишніми. У корейському реаліті Exchange, яке вийшло в ефір у червні 2021 року, кілька пар живуть у великому будинку. Серед них є колишні партнери. За умовами шоу вони мають приховувати, що колись мали стосунки.

У шоу TLC You, me and my ex, яке також стартувало в червні, п’ятеро людей, які ще мають почуття до своїх колишніх, з’ясовують із ними стосунки.

 

Художник-психолог та 250 тисяч на власний бар

Реаліті The Hype від HBO, яке вийшло в серпні 2021 року, створене спеціально для стримінгової платформи. В ньому молоді дизайнери мають створити «хайп» і отримати визнання.

Учасники The choe show (Disney, Hulu, червень 2021) приходять до художника як до психолога, розповідають йому свої історії, звіряють переживання, й наостанок він малює їхні портрети.

 

У реаліті Backyаrd bar wars (WBTVD), яке вийшло в червні 2021 року, сусіди змагаються одне з одним, хто створить у своєму дворі найкрутіший бар. Кожен отримає на трансформацію двору 250 тисяч доларів. Переможець також отримує грошовий приз, але менший — 10 тисяч доларів.

У проєкті The silent show від Stuk TV, який вийшов в ефір у травні 2021 року, протягом п’ятнадцятихвилинного епізоду учасники мають зберігати мовчанку. Не закричати від болю, коли від волохатих грудей віддирають пластир; мовчки нюхати шкарпетки інших людей; випити воду, в якій ці шкарпетки замочені.

Комп’ютерна гра в реальності

У форматі, презентованому NBCUniversal, учасники проходять такі ж випробування, як у грі Frogger: стрибають на різні предмети, які рухаються, падають у воду тощо — і проходять на наступний рівень.

У новому великому шоу від Fremantle під назвою Make up your mind, яке вийшло у травні 2021 року, учасники мають пройтись подіумом, станцювати та заспівати в образах, у яких їх складно впізнати. А впізнавати їх мають їхні сусіди.

Go-Big show від Turner, яке виходить із січня 2021 року, — це талант-шоу зі складними виступами та небезпечними трюками на сцені.

Шоу Crime scene kitchen від Propagato, яке вийшло у травні 2021 року, пропонує розгадати кулінарний детектив. Учасники програми потрапляють на кухню й за безладом, плямами та залишками їжі повинні вгадати, що там готували, — і приготувати цю страву.

У реаліті Clarkson’s farm від Expectation entertalnment, яке виходить із червня 2021 року, ведучий популярного телепроєкту Top Gear Джеремі Кларксон живе на своїй фермі: стриже овець, їздить на тракторі тощо.

Представили на скринінгу й кілька документальних проєктів. Наприклад, The year earth changed  від платформи Apple TV+ про дику природу в умовах локдауну, або Steelers: the worlds first gay rugby club від Republic film Distribution про команду з регбі, яка складається з геїв. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY