«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)

«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)

12 Червня 2021
7515
12 Червня 2021
12:00

«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)

7515
А також у яких регіонах дивляться канал, які програми є найпопулярнішими й чи є на «Україні 24» реклама.
«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)
«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)

З 11 травня в панелі телевізійних вимірювань з’явилися показники новинного каналу «Медіа Групи Україна» – «Україна 24». І тепер можемо проаналізувати, наскільки він популярний серед українців. Дані для аналізу надало рекламне агентство Vizeum Ukraine. Канал розпочав цілодобове мовлення 16 грудня 2019 року й отримав охоплення в різних технологіях: в цифровій ефірній мережі, у кабельних мережах операторів, на супутниковій платформі Xtra TV та ОТТ-платформі Oll.tv. Півтора року мовлення канал не розкривав своїх показників і очікував, доки вони стануть стабільними. Важко сказати, як «Україну 24» дивились до відключення каналів Медведчука, але після того як з ефіру зникли «112», Zik та NewsOne, перегляд новинних мовників змінився, бенефіціаром, який здобув найбільшу кількість глядачів, став канал «Наш».

Наразі «Україна 24» є лідером серед інформаційних мовників за аудиторією 18+, Вся Україна. За показниками у великих містах мовник поступається лише каналу «Наш».

Хто і де дивиться «Україна 24»?

У травні (період з 11 по 31 травня, коли у панель увійшла «Україна 24») лідерами є «Україна 24», «Наш» та «Прямий». При цьому останній перемістився на третю позицію у топі.

«Україна 24» не лише має більшу аудиторію в маленьких містах, а й іще найвищі показники перегляду в західному регіоні. Там частка каналу вища ніж у центрі, в столиці та на сході.

Левова частка глядачів каналу віком понад 65 років. При цьому переважають серед них не чоловіки, а жінки. Серед вікових груп 55-64 та 35-54 охочіше дивиться канал чоловіча аудиторія.

Чиї програми популярніші — Шустера чи Голованова?

Найкраще дивляться на каналі «Україна 24» авторські проєкти з Василем Головановим, Савіком Шустером, Наталією Влащенко, Тиграном Мартиросяном та Євгеном Кисельовим. Їхні проєкти удвічі-втричі перевищують середню частку каналу.

Власне, серед авторів каналу досить різнорідна команда.  Частина облич прийшла з каналів Медведчука, дехто з каналу «Наш» тощо. Наприклад, Василь Голованов із NewsOne, Наталія Влащенко із Zik, «112 Україна», Тигран Мартиросян із каналів «Наш», «112 Україна» і NewsOne.

Чи є на «Україна 24» реклама?

«Україна 24» має ледь не найнижчі показники щодо рекламної заповнюваності – 1–5%. Можливо, це пов’язано з тим, що канал лишень відкрив свої показники в панелі і надалі зароблятиме на рекламі. Принаймні, заповнюваність щотижня зростає. Нижчі цифри по заповнюваності у каналу «Наш» – 1-2%. Тоді як активно монетизуються за рахунок реклами УНІАН та «Канал 24». У першого майже 100% заповнюваність, хоча цифри найнижчі.

«Україна 24» не єдиний інформаційний канал, який має великі лідерські амбіції.

Поки що не присутній у панелі вимірювань 4 канал, який незабаром має всі шанси отримати цифрову ліцензію, розширити своє покриття і поборотись  за новиннозалежних глядачів. На ліцензію в національному мультиплексі МХ-7 може претендувати й «Апостроф TV». До того ж, можливо,  український ринок очікує ще й поява Euronews Ukraine.

Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54, вибірки «Вся Україна» та «50 тисяч+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Виправлення: У попередньому варіанті  тексту було використане некоректне порівняння цифр каналу «Україна 24» за період з 11 по 31 травня з рештою каналів за повний травень. Тому вносимо зміни у матеріал і подаємо аналіз показників усіх новинних мовників за період 11-31 травня. Також подаємо коректні показники канал «Україна 24» за згаданий період та по регіонах. Ми виправили помилку і приносимо вибачення за неї.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду