detector.media
Наталія Данькова
12.06.2021 12:00
«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)
«Україна 24» розкрила свої показники. Чи вибився канал у лідери? (ВИПРАВЛЕНО)
А також у яких регіонах дивляться канал, які програми є найпопулярнішими й чи є на «Україні 24» реклама.

З 11 травня в панелі телевізійних вимірювань з’явилися показники новинного каналу «Медіа Групи Україна» – «Україна 24». І тепер можемо проаналізувати, наскільки він популярний серед українців. Дані для аналізу надало рекламне агентство Vizeum Ukraine. Канал розпочав цілодобове мовлення 16 грудня 2019 року й отримав охоплення в різних технологіях: в цифровій ефірній мережі, у кабельних мережах операторів, на супутниковій платформі Xtra TV та ОТТ-платформі Oll.tv. Півтора року мовлення канал не розкривав своїх показників і очікував, доки вони стануть стабільними. Важко сказати, як «Україну 24» дивились до відключення каналів Медведчука, але після того як з ефіру зникли «112», Zik та NewsOne, перегляд новинних мовників змінився, бенефіціаром, який здобув найбільшу кількість глядачів, став канал «Наш».

Наразі «Україна 24» є лідером серед інформаційних мовників за аудиторією 18+, Вся Україна. За показниками у великих містах мовник поступається лише каналу «Наш».

Хто і де дивиться «Україна 24»?

У травні (період з 11 по 31 травня, коли у панель увійшла «Україна 24») лідерами є «Україна 24», «Наш» та «Прямий». При цьому останній перемістився на третю позицію у топі.

«Україна 24» не лише має більшу аудиторію в маленьких містах, а й іще найвищі показники перегляду в західному регіоні. Там частка каналу вища ніж у центрі, в столиці та на сході.

Левова частка глядачів каналу віком понад 65 років. При цьому переважають серед них не чоловіки, а жінки. Серед вікових груп 55-64 та 35-54 охочіше дивиться канал чоловіча аудиторія.

Чиї програми популярніші — Шустера чи Голованова?

Найкраще дивляться на каналі «Україна 24» авторські проєкти з Василем Головановим, Савіком Шустером, Наталією Влащенко, Тиграном Мартиросяном та Євгеном Кисельовим. Їхні проєкти удвічі-втричі перевищують середню частку каналу.

Власне, серед авторів каналу досить різнорідна команда.  Частина облич прийшла з каналів Медведчука, дехто з каналу «Наш» тощо. Наприклад, Василь Голованов із NewsOne, Наталія Влащенко із Zik, «112 Україна», Тигран Мартиросян із каналів «Наш», «112 Україна» і NewsOne.

Чи є на «Україна 24» реклама?

«Україна 24» має ледь не найнижчі показники щодо рекламної заповнюваності – 1–5%. Можливо, це пов’язано з тим, що канал лишень відкрив свої показники в панелі і надалі зароблятиме на рекламі. Принаймні, заповнюваність щотижня зростає. Нижчі цифри по заповнюваності у каналу «Наш» – 1-2%. Тоді як активно монетизуються за рахунок реклами УНІАН та «Канал 24». У першого майже 100% заповнюваність, хоча цифри найнижчі.

«Україна 24» не єдиний інформаційний канал, який має великі лідерські амбіції.

Поки що не присутній у панелі вимірювань 4 канал, який незабаром має всі шанси отримати цифрову ліцензію, розширити своє покриття і поборотись  за новиннозалежних глядачів. На ліцензію в національному мультиплексі МХ-7 може претендувати й «Апостроф TV». До того ж, можливо,  український ринок очікує ще й поява Euronews Ukraine.

Дані телепанелі належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54, вибірки «Вся Україна» та «50 тисяч+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Виправлення: У попередньому варіанті  тексту було використане некоректне порівняння цифр каналу «Україна 24» за період з 11 по 31 травня з рештою каналів за повний травень. Тому вносимо зміни у матеріал і подаємо аналіз показників усіх новинних мовників за період 11-31 травня. Також подаємо коректні показники канал «Україна 24» за згаданий період та по регіонах. Ми виправили помилку і приносимо вибачення за неї.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY