Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА

Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА

28 Квітня 2021
3425
28 Квітня 2021
11:48

Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА

3425
«Медіа Група Україна» не думає, що їй вдасться домовитись з медіасервісом Megogo щодо купівлі субліцензії на показ турнірів УЄФА.
Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА
Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА

Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав директор зі стратегії й розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов.

«Думаю, що Megogo не захоче ділитись ексклюзивом УЄФА. Ми вже ставили їм запитання, але не бачимо з їхнього боку бажання чи готовності піти назустріч. Річ не в тому, що ми не можемо домовитися про цифри. По правді, до цифр ми навіть не дійшли. Схоже, вони не готові до цього», – сказав він.

При цьому Гречанінов вважає, що у платних каналів медіагрупи «Футбол1/2/3» є майбутнє без турнірів УЄФА. Однак  про те як зміниться їх дистрибуція «Медіа Група Україна» ще не прийняла остаточного рішення.

Минулого року телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» планували перейти на нову модель дистрибуції: за індивідуальною передплатою a la carte за ціною 109 гривень. Відповідно, вони мали вийти з широких пакетних пропозицій провайдерів, де їхнє місце займе новостворений телеканал «Футбол 3». Однак через пандемію ці плани відклали на невизначений період.

«Ми думаємо про це і поки що не маємо остаточних рішень. Канали будуть. Історія з дистрибуцією на цей рік визначена: канали «Футбол» є в усіх наших кабельних партнерів. Що буде далі, чи будемо ми наступного року переходити на індивідуальні підписки, ми ще не вирішили», – сказав Гречанінов.

Нагадаємо, на початку 2021 року Megogo офіційно підтвердив, що виграв тендер на трансляцію Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА сезонів 2021-2024 років і здобув права на показ цих матчів в Україні на всіх платформах, включно з телевізійними.

Раніше у 2020 році «Медіа Група Україна» та Megogo не домовились щодо показу каналів «Футбол» на медіасервісі. Після цього стало відомо, що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал як і «Футбол 1/2/3» показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи. «Медіа Група Україна» вважала, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. А Megogo медіагрупа закидала порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

Фото: Медіа Група Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3425
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду