detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
28.04.2021 11:48
Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА
Федір Гречанінов вважає, що Megogo не захоче ділитись з «Україною» ексклюзивом УЄФА
«Медіа Група Україна» не думає, що їй вдасться домовитись з медіасервісом Megogo щодо купівлі субліцензії на показ турнірів УЄФА.

Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав директор зі стратегії й розвитку бізнесу медіагрупи Федір Гречанінов.

«Думаю, що Megogo не захоче ділитись ексклюзивом УЄФА. Ми вже ставили їм запитання, але не бачимо з їхнього боку бажання чи готовності піти назустріч. Річ не в тому, що ми не можемо домовитися про цифри. По правді, до цифр ми навіть не дійшли. Схоже, вони не готові до цього», – сказав він.

При цьому Гречанінов вважає, що у платних каналів медіагрупи «Футбол1/2/3» є майбутнє без турнірів УЄФА. Однак  про те як зміниться їх дистрибуція «Медіа Група Україна» ще не прийняла остаточного рішення.

Минулого року телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» планували перейти на нову модель дистрибуції: за індивідуальною передплатою a la carte за ціною 109 гривень. Відповідно, вони мали вийти з широких пакетних пропозицій провайдерів, де їхнє місце займе новостворений телеканал «Футбол 3». Однак через пандемію ці плани відклали на невизначений період.

«Ми думаємо про це і поки що не маємо остаточних рішень. Канали будуть. Історія з дистрибуцією на цей рік визначена: канали «Футбол» є в усіх наших кабельних партнерів. Що буде далі, чи будемо ми наступного року переходити на індивідуальні підписки, ми ще не вирішили», – сказав Гречанінов.

Нагадаємо, на початку 2021 року Megogo офіційно підтвердив, що виграв тендер на трансляцію Ліги чемпіонів УЄФА, Ліги Європи УЄФА та Ліги конференцій УЄФА сезонів 2021-2024 років і здобув права на показ цих матчів в Україні на всіх платформах, включно з телевізійними.

Раніше у 2020 році «Медіа Група Україна» та Megogo не домовились щодо показу каналів «Футбол» на медіасервісі. Після цього стало відомо, що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал як і «Футбол 1/2/3» показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи. «Медіа Група Україна» вважала, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. А Megogo медіагрупа закидала порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

Фото: Медіа Група Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY