«Медіа Група Україна» каже, що запропонувала Megogo такі ж умови, як і для інших провайдерів

«Медіа Група Україна» каже, що запропонувала Megogo такі ж умови, як і для інших провайдерів

12 Січня 2021
3492
12 Січня 2021
16:36

«Медіа Група Україна» каже, що запропонувала Megogo такі ж умови, як і для інших провайдерів

3492
«Медіа Група Україна» сподівається на позитивне завершення переговорів з Megogo і повернення її каналів на медіасервіс.
«Медіа Група Україна» каже, що запропонувала Megogo такі ж умови, як і для інших провайдерів
«Медіа Група Україна» каже, що запропонувала Megogo такі ж умови, як і для інших провайдерів

Про це у коментарі «Детектору медіа» сказав Федір Гречанінов, директор зі стратегії та розвитку бізнесу групи.

За його словами, до медіагрупи надійшло «безліч запитів від схвильованих глядачів», які радилися, чи варто їм змінювати провайдера, щоб дивитись «Україну» та «Україна 24», тим більше напередодні прем’єри шоу «Маска».

Федір Гречанінов запевнив, що для Megogo медіагрупа запропонувала такі ж умови, як і для інших провайдерів: «Ми не можемо і не хочемо давати преференції будь-яким з наших партнерів-провайдерів, оскільки преференції одним є дискримінацією інших. Ми працюємо з провайдерами всіх типів прийому - цифровими, OTT, супутниковими, кабельними - і знаходимо можливість домовитися про умови співпраці з усіма, хто готовий вести бізнес прозоро і етично, враховуючи інтереси глядачів. Дещо дивує і навіть викликає посмішку твердження, що умови співпраці "Медіа Групи Україна" впливають на вартість передплати MegogoПовторюся, це абсолютно стандартні умови - такі ж, як і для всіх інших провайдерів в країні. Вони не можуть визначати вартість підписки пакетів, в яких знаходяться близько сотні каналів різних правовласників. І цінова політика більшості наших контрагентів-провайдерів це підтверджує. Вартість передплати для споживача - це виключно бізнес-стратегія провайдерів. "Медіа Група Україна" послідовна в своїй стратегії розвитку ринку Pay TV в Україні».

«Детектор медіа» намагається з’ясувати у медіагруп, чи підвищували вони ціни на цей рік для ОТТ-провайдерів. Адже, раніше в інтерв’ю «Детектору медіа» директор зі стратегічного розвитку Megogo Іван Шескаков розказував: «Планове підвищення цін медіагруп не стосується ОТТ. У медіагруп була мета поступово дотягнути ціни до рівня цін ОТТ. Тому наших користувачів, сподіваюся, поки ніякі підвищення не торкнуться».

Нагадаємо, на початку 2021 року медіасервіс Megogo припинив показ каналів «Медіа Групи Україна». У пресслужбі «Медіа Групи Україна» «Детектор медіа» розказали, що наразі з Megogo тривають перемовнини й угоду на 2021 рік поки що не укладено. За словами Івана Шестакова, Megogo не зміг домовитися з «Медіа Групою Україна» щодо показу її каналів через ціну.

Також нагадаємо, що  2020 році  «Медіа Група Україна» та Megogo не домовились щодо показу каналів «Футбол» на медіасервісі. Після цього стало відомо , що футбольний канал «Волі» Volia Football+ стане доступним на ОТТ-платформі Megogo. Цей канал як і «Футбол 1/2/3» показує Лігу чемпіонів і Лігу Європи. «Медіа Група Україна» вважає, що компанія «Воля» порушила спільні домовленості після того, як перепродала права на Лігу чемпіонів і Лігу Європи ОТТ-сервісу Megogo. А Megogo медіагрупа закидала порушення умов меморандуму щодо показу чемпіонатів Іспанії та Німеччини.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3492
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду