«1+1» показав фільм про Шеремета на комерційних умовах (ДОПОВНЕНО)

«1+1» показав фільм про Шеремета на комерційних умовах (ДОПОВНЕНО)

26 Серпня 2020
5831
26 Серпня 2020
10:42

«1+1» показав фільм про Шеремета на комерційних умовах (ДОПОВНЕНО)

5831
«ТТБ-Студія» повідомила, що створила фільм про Шеремета з власної ініціативи.
«1+1» показав фільм про Шеремета на комерційних умовах (ДОПОВНЕНО)
«1+1» показав фільм про Шеремета на комерційних умовах (ДОПОВНЕНО)

Телеканал «1+1» 23 серпня 2020 року на комерційних умовах показав документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета – «Справа Шеремета. Звинуватити не можна виправдати». Про це пресслужба каналу повідомила в коментарі «Детектору медіа».

На питання, чому не зазначили в ефірі інформацію про виробників стрічки, телеканал відповів: «Інформація про виробників фільму була зазначена в титрах». Однак у титрах був вказаний лише склад знімальної групи.

Український продакшен «ТТБ-Студія» повідомив «Детектору медіа», що документальний фільм «Справа Шеремета. Звинуватити не можна виправдати» створили з власної ініціативи та за свої кошти.

Нагадаємо, режисерка Єлизавета Татаринова у співпраці з Національною поліцією України зняла документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета – «Справа Шеремета. Звинуватити не можна виправдати». Виробництвом цього проєкту займався український продакшен «ТТБ-Студія», генеральною директоркою якого є пані Татаринова. Стрічку 23 серпня показав телеканал «1+1», він не вказав виробників фільму, однак залишив титри (у яких вказана знімальна група). 24 серпня фільм опублікували на сторінці «Справа Шеремета» в YouTube. «Детектор медіа» звернувся до «1+1» та «ТТБ-Студія» по коментар.

У фільмі справу про вбивство журналіста коментують перший заступник голови Нацполіції Євген Коваль, начальник карного розшуку Вадим Дзюбинський, колишній генеральний прокурор Святослав Піскун тощо. Натомість у фільмі відсутні позиції підозрюваних у цій справі Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугар та їх захисників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5831
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду