detector.media
06.08.2020 10:58
У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів
У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів
Голова Нацкомісії з питань телебачення і радіо Вірменії сказав, що домінування іноземних каналів «загрожує інформаційній та мовній безпеці».

У Вірменії обмежили мовлення російських та іноземних телеканалів. Закон «Про аудіовізуальних медіа» 5 серпня підписав президент країни Армен Саркісян. Про це повідомляють «Букви».

«Згідно з дослідженнями та аналізом канцелярії президента Республіки, закони не мають конституційної проблеми. Закони підписав президент Республіки. Президент повернеться до їх застосування в рамках повноважень, наданих йому Конституцією», – йдеться в повідомленні.

Парламент Вірменії ще 16 липня ухвалив закон, який передбачає, що іноземні аудіовізуальні програми можуть ретранслювати без ліцензії лише за міждержавним договором. Голова Національної комісії з питань телебачення і радіо Вірменії Тигран Акопян заявляв, що домінування іноземних каналів «загрожує інформаційній та мовній безпеці країни».

Нагадаємо, 19 липня голова партії «Право і справедливість» (PiS) Ярослав Качинський сказав, що в Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних ЗМІ в країні.

23 липня 2020 року президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив видворити іноземні ЗМІ з країни через «критику та заклики до масових заворушень». 27 липня Міністерство інформації Білорусі повідомило, що виявило порушення закону «Про засоби масової інформації» та винесло вимоги власникам інтернет-ресурсів edemtv.me і ilook.tv, які нібито транслювали іноземні телепрограми, дозвіл на поширення яких відомство не видавало.

 Фото: Мediasat

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY