Зеленський подумає про фінансування державних каналів «Нафтогазом»

Зеленський подумає про фінансування державних каналів «Нафтогазом»

20 Травня 2020
1895
20 Травня 2020
14:22

Зеленський подумає про фінансування державних каналів «Нафтогазом»

1895
Президент хоче, щоб в Україні державний канал був крутішим за будь-який комерційний.
Зеленський подумає про фінансування державних каналів «Нафтогазом»
Зеленський подумає про фінансування державних каналів «Нафтогазом»

Президент України Володимир Зеленський хоче, «щоб у нас НТКУ став найкрутішим каналом в Україні. Щоб в Україні державний канал був круче, ніж будь-який комерційний канал». Про це він сказав на пресконференції 20 травня.

На ремарку журналіста, що в Україні немає «Газпрому» (ця корпорація володіє потужним державним медіахолдингом у Росії), Володимир Зеленський сказав, що подумає про фінансування з боку «Нафтогазу»: «До речі, непогана ідея про “Газпром”, треба подумати про НАК “Нафтогаз”. Це буде для них сюрприз, але я бачу, куди можна витрачати гроші».

Зауважимо, що державної НТКУ (Національної телевізійної компанії України) в Україні вже не існує. На її базі, а також на базі інших державних телерадіокомпаній, у 2017 році створено Національну суспільну телерадіокомпанію України, яка є суспільним, а не державним мовником.

Також Володимир Зеленський згадав про нещодавно запущений замість каналу іномовлення державний телеканал «Дом» для мовлення на тимчасово окуповані території України. «Приходьте працювати, він мовить російською мовою для окупованих територій, – сказав він журналісту, який скаржився на неможливість працювати на українському ТБ російською мовою. – Він тільки почав, йому складно, на нього треба знаходити гроші, це непроста функція. Але ми говорили, що запустимо канал, який мовитиме на окуповані території. До речі, українці, які живуть на окупованих територіях, нам кажуть спасибі, тому що “Українська школа онлайн” транслюється там. Більше ніякої школи на окупованих територіях не транслюється. Тому я дуже радий, що канал “Дом” запрацював».

Нагадаємо, Володимир Зеленський на пресконференції висловився за перегляд мовних квот у медіа. Він також сказав, що власники телеканалів витрачають 1 мільярд на контент, який лобіює їхні інтереси або працює проти України чи влади, і закликав їх витрачати ці гроші на допомогу бідним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1895
Читайте також
03.06.2020 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 019
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду