«Зеонбуд» відключив кодування транспортного сигналу на супутнику (Доповнено)

«Зеонбуд» відключив кодування транспортного сигналу на супутнику (Доповнено)

17 Березня 2020
14104
17 Березня 2020
15:50

«Зеонбуд» відключив кодування транспортного сигналу на супутнику (Доповнено)

14104
Відключення відбулося через «екстремальні перепади у системі енергопостачання».
«Зеонбуд» відключив кодування транспортного сигналу на супутнику (Доповнено)
«Зеонбуд» відключив кодування транспортного сигналу на супутнику (Доповнено)

Провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» відключив кодування свого супутникового транспортного сигналу, який забезпечує доставку телевізійного сигналу пакету «Зеонбуду» від головної станції в Києві до регіональних передавальних станцій. Про це повідомив Олександр Глущенко, експерт із телевізійного мовлення, засновник інтернет-видань protv.ua та Mediasat.

«З технічної точки зору це просто збій», - зауважив пан Глущенко в коментарі «Детектору медіа». Через цей збій була відключена система умовного доступу (кодування) Irdeto.

За словами пана Глущенка, кількість домогосподарств, які мають технічну можливість прийняти транспортний сигнал «Зеонбуду» із супутника (сигнал DVB-S2 Multistream T2-MI) - не більше 1% від домогосподарств із супутниковим прийомом. Цей сигнал можуть приймати лише «побутові приймачі», процесор яких здатен обробити та декодувати потік. Такі приймачі з’явилися на ринку три роки тому.

У пресслужбі «Зеонбуду» «Детектору медіа» зазначили, що аварійне відключення системи кодування відбулося через «екстремальні перепади у системі енергопостачання». Сьогодні вночі провайдер планує  виправити цей збій. «У зв'язку з тим, що повернення кодування пов'язане з необхідністю тимчасового відключення мовлення, прийнято рішення зробити цей перехід у нічний час», - пояснили в пресслужбі.

У пресслужбі «1+1 медіа» «Детектор медіа» повідомили, що  працівники служби моніторингу зафіксували  розкодування транспортного сигналу «Зеонбуду» 16 березня, о 17:30: «Станом на сьогодні вже з’ясовано, що причиною цього стали збої у роботі електромереж, які призвели до виходу із ладу кількох джерел безперебійного живлення головної станції Зеонбуду та відключення серверів системи кодування (CAS). Наразі електропостачання до головної станції Зеонбуду відновлено, тривають роботи по відновленню роботи самої станції, серверів CAS та обладнання безперебійного електроживлення. Через це трансляція каналів в мережі Т2 може тимчасово відбуватись із перешкодами. Ми очікуємо, що кодування телеканалів на супутнику буде повноцінно відновлено найближчим часом».

Нагадаємо, влітку 2019 року провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» і компанія Irdeto підписали угоду щодо кодування транспортного сигналу «Зеонбуду» на супутнику із жовтня 2019 року. Це було одним з етапів підготовки до кодування телеканалів українських медіагруп на супутнику.

Чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

Ілюстрація: Скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14104
Читайте також
25.09.2020 14:08
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 009
22.05.2020 11:24
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 035
28.02.2020 13:11
Власта Лазур, Сергій Горбатенко, Михайло Штекель, Євгенія Назарова, «Радіо Свобода»
1 563
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Devilsown
1406 дн. тому
Вдумайтесь в назву: ЗЕОНбуд. Знову жиди будують каганат вже навіть не маскуючись. Ох нарвуться знову на піздюлі...
Грицько
1460 дн. тому
Закодували,а про Т2 не подбали... На Львівщині він погано ловить, ще й серед регіональних каналів у цифрі працює лише 2 канали з 4х. Немає ні НТА, ні Правда. Львів чи трк Лан... На жаль, мої друзі віддають перевагу ворожим змі. І це тут, на заході, що вже казати про решту країни. З інформ безпекою у нас не дуже...
Natalia
1461 дн. тому
Каналы перестали работать. Неужели простым людям живущими в сёлах вы решили устроить каторгу отрезать от всей информации. Пожалейте стариков и малоимущих. Раньше жили и все было нормально и никто ничего некодировал. Когда вы нажретесь изверги.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду