У Львові  суд  на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі»

У Львові суд на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі»

10 Грудня 2019
1974
10 Грудня 2019
12:44

У Львові суд на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі»

1974
«Пірат» за окрему плату здійснював несанкціоноване підключення до мережі приймачів у будинках
У Львові  суд  на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі»
У Львові  суд  на три роки позбавив волі зловмисника через підключення до мережі «Волі»

Франківський районний суд міста Львова покарав зловмисника за підключення до кабельної мережі компанії «Воля» позбавленням волі на три роки. Про це повідомляє пресслужба компанії «Воля».

Прізвище та ім’я зловмисника компанія не повідомляє. За інформацією компанії, зловмисник вирішив створити власну нелегальну кабельну мережу. Сформувавши клієнтську базу під виглядом надання послуг із підключення клієнтів до структурної кабельної системи провайдера «Воля», «пірат» за окрему плату здійснював несанкціоноване підключення до мережі приймачів у будинках.  Таким чином змінював маршрутизацію сигналу, що передається та незаконно надавав доступ до нього мешканцям квартир. «Щоб надати справі розмаху, шахрай долучив до неї групу осіб, які пропонували жителям Львова якісні послуги та, за згодою, підключали їх, а сплату за надання послуг клали у свої кишені», - йдеться у повідомленні компанії.

За словами Жанни Китаєвої,  фінансової директорки «Волі», правоохоронні органи зараз  активніше реагують на факти пошкодження кабельних мереж та нелегальних підключень. 

«Наша компанія працює у правовому полі і проводить політику легального контенту та протидії «піратам».  У тих містах, де помічена активність «фахівців» з нелегальних підключень, проводимо аудит мережі, що дозволяє виявляти втручання у нашу систему.  Добре, коли й самі абоненти інформують провайдера про факти незаконних підключень, адже у них погіршується якість послуг внаслідок крадіжок сигналу», - каже Жанна.

Нагадаємо, у вересні прокуратура Львівської області повідомила про оголошення підозри учасникам міжрегіональної організованої групи, яка створила сервіс інтернет-телебачення з трансляції телеканалів без згоди правовласників. Сума збитків правовласників оцінюється у понад 2 млн грн.

 

Ілюстрація: Пресслужба «Волі»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду