Власник ATR: Казначейство блокує кошти на фінансування каналу, вимагають тендерів

Власник ATR: Казначейство блокує кошти на фінансування каналу, вимагають тендерів

10 Лютого 2020
3277
10 Лютого 2020
20:42

Власник ATR: Казначейство блокує кошти на фінансування каналу, вимагають тендерів

3277
За словами власника і генерального директора ATR Ленура Іслямова, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.
Власник ATR: Казначейство блокує кошти на фінансування каналу, вимагають тендерів
Власник ATR: Казначейство блокує кошти на фінансування каналу, вимагають тендерів

Про це він розповів в ефірі «Prime: Муждабаєв» на каналі ATR.

Як повідомив ведучий і заступник гендиректора ATR Айдер Муждабаєв, 10 лютого після наради у казначействі стало остаточно зрозуміло, що виділені парламентом кошти заблоковано.

«Що сталося в 2019 році. Частину бюджетної програми булу включено в бюджет, а частина була в додатковий коштах. Ми заявляли ще в 2018 році - 15 млн грн. Парламент проголосував, але ми не знаємо, в якому бюджеті ми є. У бюджеті 2020 року нас немає. І в постанові Кабміну від 24 січня - теж немає», - розповів власник і гендиректор ATR Ленур Іслямов.

Він також зазначив, що міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступник зверталися до партнерів каналу, до Концерну РРТ, щоб вони не блокували надання своїх послуг.

За словами гендиректора, канал отримав гроші на казначейський рахунок у суботу, 28 грудня 2019 року, ввечері, коли не могли перевести їх на оплату необхідних послуг. Тому гроші довелось повернути.

«Нам виділяють асигнування, воно потрапляє на наш казначейський рахунок і блокується казначейством. На підставі того, що ми не пройшли тендери. Хоча ці гроші потрапляють до нас як прибуток. Відбулася зміна правил гри», - розповів пан Іслямов.

Айдер Муждабаєв зазначив, що умови тендерів канал не може виконати. Наприклад, якщо за процедурою замовляти виготовлення новин у журналістів на окупованій території Криму, то це становитиме небезпеку для цих медійників.

«Поки явного відторгнення з боку влади немає, але це вже не "звоночки", а "колокольчики"», - додав пан Іслямов.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн. ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою

Міністр Володимир Бородянський повідомив, що на фінансову підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 50 млн грн і міністерство проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів підтримки.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3277
Читайте також
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 954
21.01.2020 13:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 654
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду