Телеканал ATR отримає з держбюджету ще 35 мільйонів

Телеканал ATR отримає з держбюджету ще 35 мільйонів

7 Липня 2017
2333
7 Липня 2017
11:31

Телеканал ATR отримає з держбюджету ще 35 мільйонів

2333
До Бюджетного Кодексу України вносяться необхідні зміни
Телеканал ATR отримає з держбюджету ще 35 мільйонів
Телеканал ATR отримає з держбюджету ще 35 мільйонів

Мінфін вносить зміни до Бюджетного Кодексу України, аби мати законні підстави для фінансування в 2017 році приватного кримськотатарського телеканалу ATR за рахунок держпрограми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на відповідь Міністерства соціальної політики на їх запит.

У Мінсоцполітики також зазначили, що на 2017 рік вказана бюджетна програма в Державному бюджеті України передбачає 35 мільйонів 340 тисяч гривень.

У 2016 році фактичний обсяг фінансової підтримки ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант СВ» для телеканалу з логотипом «ATR T» в рамках бюджетної програми з облаштування раніше депортованих склав 38 мільйонів 970 тисяч гривень.

Повідомляється також, що 16,859 млн з цієї суми було витрачено на поточні видатки, 22 мільйони — на капітальні видатки.

 Нагадаємо, у листопаді 2016 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Бюджетного Кодексу України, що дозволило скерувати бюджетні кошти на підтримку приватного телеканалу. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів України затвердив 7 грудня 2016 року.

У березні 2016 року прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив виплатити з держбюджету частину боргу телеканалу «ATR-T» за трансляцію супутникового сигналу — 5 мільйонів гривень.

За даними Єдиного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції України, засновниками ТОВ ТК «Атлант СВ» є бізнесмен, координатор «Громадянської блокади Криму» Ленур Іслямов, народний депутат України Рефат Чубаров, а також зареєстровані в АР Крим Мавілє Ісмаілова і Іса Хайбуллаєв.

Як повідомляв «Детектор Медіа», нещодавно генеральним продюсером телеканалу ATR призначено відому телевізійницю Христину Бондаренко.

Фото: Телеграф

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2333
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 590
11.10.2017 11:55
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
3 264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду