Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній

Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній

8 Травня 2020
4721
8 Травня 2020
20:25

Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній

4721
Також Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала 29 повідомлень від телерадіокомпаній про труднощі з виконанням умов ліцензій під час карантину.
Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній
Концерн РРТ повідомив Нацраду про припинення трансляції двох телекомпаній

Про це розповіла голова Нацради Ольга Герасим’юк під час онлайн-засідання 7 травня.

Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення повідомив Нацраду про припинення надання телекомунікаційних послуг з трансляції програм ТРК «Академія» (телеканал «ПравдаТУТ Київ») і ТРК «Сатурн» (телеканал «Погляд Київщина») через борги за надані послуги. Обидві компанії ділили одну аналогову частоту в Києві – 27 ТВК.

Також Концерн РРТ попередив Нацраду про можливе припинення надання послуг ТРК «Атлант-СВ» (телеканал ATR) – теж через борги. Цей канал з початку року не отримує державної підтримки та перебуває на межі закриття. 6 травня уряд повідомив, що розблокував можливість фінансування ATR.

Крім того, Нацрада отримала 29 повідомлень від різних телерадіокомпаній про труднощі, які в них виникли через карантин і кризу. Нацрада сама запропонувала мовникам сигналізувати про це, нагадала Ольга Герасим’юк. Вона навела таку статистику:

  • 18 телерадіокомпаній повідомили про зміну сітки мовлення, а саме 9 телеканалів (3 загальнонаціональні, 3 супутникові, 3 регіональні) і 9 радіостанцій (2 загальнонаціональні, 1 супутникова, 2 регіональні, 4 місцеві);
  • 1 компанія виявила наміри легалізувати зміни до програмної концепції – це «112 Україна»; її заявку Нацрада не розглядала;
  • 5 компаній тимчасово припинили мовлення: це 2 телеканали та 3 місцеві радіостанції;
  • 6 компаній повідомили про неможливість вчасно розпочати мовлення протягом року з отримання ліцензії: це 1 місцевий телеканал, 1 регіональна радіостанція та 4 місцеві радіостанції.

Нагадаємо, наприкінці березня Нацрада попросила мовників повідомляти, якщо в умовах карантину вони не можуть виконувати свої програмні концепції, та мала наміри враховувати такі обставини.

Раніше про домовленість членів Нацради не карати мовників за відхилення від програмної концепції розповів в інтерв’ю «Детектору медіа» член Нацради Максим Онопрієнко.

Також Нацрада оголосила про створення платформи для обміну контентом між регіональними телекомпаніями Media Change Ukraine.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4721
Читайте також
28.08.2020 17:15
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 923
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 954
21.01.2020 13:04
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду