detector.media
29.01.2020 10:06
Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)
Канали медіагруп закодувалися на супутнику (ДОПОВНЕНО)
У ніч на 29 січня чотири медіагрупи StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» закодували сигнал своїх 22 телеканалів на супутнику.

Момент кодування після опівночі зафіксував та виклав на YouTube медіаексперт Олександр Глущенко.

Замість відео телеканалів на екрані зявилися плашки, що повідомляють про кодування, або ж просто повідомлення тюнера «Ошибка канала».

Олександр Глущенко зауважив «Детектору медіа», що у відкритому доступі на супутнику залишився телеканал УНІАН ТБ групи «1+1 медіа», який попередньо мав закодуватися разом з іншими каналами групи. Також у телеканалу «Україна» крім закодованої основної супутникової частоти залишився дублюючий сигнал у кодуванні BISS (умовно закодований). Станом на 12:00 цей сигнал «України» вже теж закодовано.

Пресслужба групи «1+1 медіа» пояснила, що УНІАН ТБ продовжить мовити у відкритому доступі на короткочасний період після кодування для забезпечення перехідного періоду для тих абонентів, які не встигли завчасно подбати про доступ до телеканалів. Під час цього перехідного періоду на каналі буде розміщене нагадування для глядачів: «Супутниковий сигнал більшості українських телеканалів закодовано. Якщо ти не маєш можливості їх дивитися, звернися до офіційного телевізійного оператора». Про точну дату кодування УНІАН ТБ група повідомить додатково.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи погодили дорожню карту щодо кодування сигналу на супутнику у 2019 році. Дату остаточного кодування супутникового сигналу було призначено на початок 2020 року, а саме на 20 січня. Але вже в січні медіагрупи перенесли дату кодування своїх каналів на супутнику на 28 січня 2020 року через те, що офіційні супутникові оператори не встигають підключити до своїх послуг усіх бажаючих. 28 січня стало відомо, що кодування відбудеться в ніч із 28 на 29 січня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY