Суд оштрафував керівника провайдера SkyNet за нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia

Суд оштрафував керівника провайдера SkyNet за нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia

21 Січня 2020
3192
21 Січня 2020
15:00

Суд оштрафував керівника провайдера SkyNet за нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia

3192
Суд в Одеській області оштрафував керівника провайдера SkyNet на 34 тис. грн за порушення авторського права і суміжних прав.
Суд оштрафував керівника провайдера SkyNet за нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia
Суд оштрафував керівника провайдера SkyNet за нелегальну трансляцію каналів «1+1 медіа» та StarLightMedia

16 січня Біляївський районний суд Одеської області виніс вирок одному з інтернет-провайдерів Одеського регіону у справі щодо нелегального надання абонентам інтернет-провайдера послуги IPTV-телебачення без укладення ліцензійних договорів з правовласниками. Про це повідомила пресслужба «1+1 медіа».

Назву інтернет-провайдера група не уточнила. Однак, як вдалося з’ясувати «Детектору медіа» з реєстру судових справ, обвинуваченим був Євген Кондратюк, керівник «Інтернет сервіс провайдер SkyNet («Скайнет»). З реєстру судових рішень відомо, що вирок передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис. грн.

«Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 29.11.2019 року між керівником Іллічівської місцевої прокуратури Стоєвим Андрієм Яковичем та обвинуваченим ОСОБА_ . ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав. - ДМ) та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень», - йдеться у вироку.

Як повідомила пресслужба «1+1 медіа», спільними зусиллями медіагруп «1+1 медіа» та StarLightMedia, адвокатів Smartsolutions Law Group та Національної поліції України в ході досудового розслідування злочину було проведено 2 обшуки, вилучено обладнання провайдера та проведено низку судових експертиз, які довели факт вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав).

«Було встановлено, що у період 2018-2019 рр., з метою отримання незаконного доходу, провайдер використовував програми мовлення телеканалів "1+1", "2+2", ТЕТ, "Бігуді", УНІАН, "ПлюсПлюс", СТБ, Новий канал, ICTV, "Оце", М1 та М2, не сплачуючи роялті власникам каналів і наживаючись на абонентах», - повідомила пресслужба «1+1 медіа».

Ця санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з можливим позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Однак, за словами Олександра Папуці, керівного партнера Smartsolutions Law Group, порушник визнав свою провину та виявив бажання компенсувати завдану ним матеріальну шкоду. «Зі свого боку представники потерпілих надали свою згоду на укладення підозрюваним угоди про визнання винуватості із прокурором, на підставі якої 16 січня 2020 року судом було ухвалено вирок та призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі», - додав він.

Дмитро Левін, керівник Центру моніторингу контенту Дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia, зазначив, що його медіагрупа подала заяву до кіберполіції всередині 2018 року: «Для нашої медіагрупи це вже другий вирок проти інтернет-провайдера, який незаконно ретранслював телеканали групи. Але є і відмінність у цих двох кейсах. Перший вирок був по частині 1 статті 176, а  цей вже по 3 частині статті 176». 

Як вже повідомляв «Детектор медіа», у липні 2019 року Шевченківський районний суд Чернівців визнав директора інтернет-провайдера «Фокснет» винним у порушенні авторських прав через трансляцію каналів СТБ, Новий канал, ІСТV, М1, М2, «ОЦЕ» без відповідного договору зі StarLightMedia.За це порушення провадйер мав сплатити штраф - 43 тис. 800 грн.

«Боротьба з піратством −  непростий напрямок роботи. В даний момент у команді Дмитра понад 30 кримінальних справ, серед яких уже є кейси по притягненню піратів до відповідальності за порушення невеликої тяжкості. Кожне нове рішення суду створює прецедент на ринку. Це робить подальші кроки в боротьбі з піратством легшими і більш усвідомленими. Наша мета − якнайшвидше припинити факти піратства. Щоб потенційні злодії боялися навіть думати про крадіжку інтелектуальної власності» − додав Микола Фаєнгольд, комерційний директор дивізіону Digital & PayTV StarLightMedia.

В’ячеслав Мієнко, директор з GR групи «1+1 медіа», наголосив на тому, що  питання захисту прав групи залишається у пріоритетному фокусі уваги: «І ми очікуємо найближчим часом наступні вироки судів».

Нагадаємо, у листопаді прокуратура оголосила підозру організатору провайдера SkyNet (ТОВ «ІСП "Скайнет"»), який транслював без угод телеканали StarLightMedia та «1+1 медіа».

Ілюстрація: mediasat.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3192
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду