Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві

Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві

6 Грудня 2019
3218
6 Грудня 2019
15:58

Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві

3218
За даними правоохоронців, провайдер ретранслював канали без угод з правовласниками та отримував понад мільйон гривень прибутку щомісяця.
Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві
Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві

Кіберполіція викрила інтернет-провайдера з Івано-Франківська в незаконній ретрансляції українських телеканалів. Про це йдеться на сайті МВС.

Обшук у декількох офісах інтернет-провайдера, які розміщувалися в Івано-Франківську, правоохоронці проводили 5 грудня.

Клієнтська база місцевого провайдера охоплювала територію всієї області. Щомісячно послуги надання інтернет-зв‘язку та ретрансляції телеканалів оцінювалися у 155 гривень з одного абонента. Кількість зареєстрованих користувачів, за попередніми оцінками правоохоронців, становила близько 15 тисяч. Щомісячний прибуток компанії оцінюють у більш як мільйон гривень.

Слідчі дії проводились у межах раніше розпочатого кримінального провадження, відкритого за порушення авторського права і суміжних прав (злочин, передбачений частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України). Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення. За результатами проведення обшуків та відповідних експертиз буде прийнято рішення щодо правового статусу причетних осіб.

«Кіберполіція зі співробітниками СБУ встановила, що група осіб - представників місцевого інтернет-провайдера - без укладення відповідного договору, надають своїм клієнтам доступ до перегляду центральних українських телеканалів. Тим самим, порушуючи авторські права цих каналів мовлення. Також у списку був ряд російських телеканалів, ретрансляцію яких на території України обмежено, - йдеться у повідомленні кіберполіції. - Декілька телеканалів з цього переліку використовували технологію кодування каналу надання інформації, тож для отримання можливості його ретрансляції зловмисники втручалися в роботу системи».

За інформацією «Детектора медіа», мова йде про провайдера Netgroup (ДП «Нетгруп-телеком»). За даними ініціативи «Чисте небо» та Української антипіратської асоціації Blacklist, до провайдера у 2019 році мала претензії StarLightMedia.

Правоохоронці повідомляють, що незаконну діяльність провайдера наразі припинено. У колцентрі Netgroup, куди зателефонував журналіст «Детектора медіа», повідомили, що продовжують надавати послуги, а також порадили не звертати увагу на інформацію про обшуки.

Нагадаємо, у листопаді прокуратура оголосила підозру організатору провайдера SkyNet (ТОВ «ІСП "Скайнет"»), який транслював без угод телеканали StarLightMedia та «1+1 медіа». А у вересні прокуратура Львівської області повідомила про оголошення підозри учасникам міжрегіональної організованої групи, яка створила сервіс інтернет-телебачення з трансляції телеканалів без згоди правовласників. Сума збитків правовласників оцінюється у понад 2 млн грн. Мова йде про піратський сервіс  «Твоє ТВ».

Фото: mvs.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3218
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Беца
1596 дн. тому
Абсолютно нічого дивногоьв тому немаєб просто хлопці забули про табличку діленняюНаш місцевий провайдер Радіонетворк теж немає ліцензії на трансляцію каналів стармедіа але знає табличку ділення і працює і заробляє.))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду