detector.media
06.12.2019 15:58
Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві
Кіберполіція обшукала провайдера з Івано-Франківська, якого підозрює в піратстві
За даними правоохоронців, провайдер ретранслював канали без угод з правовласниками та отримував понад мільйон гривень прибутку щомісяця.

Кіберполіція викрила інтернет-провайдера з Івано-Франківська в незаконній ретрансляції українських телеканалів. Про це йдеться на сайті МВС.

Обшук у декількох офісах інтернет-провайдера, які розміщувалися в Івано-Франківську, правоохоронці проводили 5 грудня.

Клієнтська база місцевого провайдера охоплювала територію всієї області. Щомісячно послуги надання інтернет-зв‘язку та ретрансляції телеканалів оцінювалися у 155 гривень з одного абонента. Кількість зареєстрованих користувачів, за попередніми оцінками правоохоронців, становила близько 15 тисяч. Щомісячний прибуток компанії оцінюють у більш як мільйон гривень.

Слідчі дії проводились у межах раніше розпочатого кримінального провадження, відкритого за порушення авторського права і суміжних прав (злочин, передбачений частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України). Санкція передбачає до 6 років ув‘язнення. За результатами проведення обшуків та відповідних експертиз буде прийнято рішення щодо правового статусу причетних осіб.

«Кіберполіція зі співробітниками СБУ встановила, що група осіб - представників місцевого інтернет-провайдера - без укладення відповідного договору, надають своїм клієнтам доступ до перегляду центральних українських телеканалів. Тим самим, порушуючи авторські права цих каналів мовлення. Також у списку був ряд російських телеканалів, ретрансляцію яких на території України обмежено, - йдеться у повідомленні кіберполіції. - Декілька телеканалів з цього переліку використовували технологію кодування каналу надання інформації, тож для отримання можливості його ретрансляції зловмисники втручалися в роботу системи».

За інформацією «Детектора медіа», мова йде про провайдера Netgroup (ДП «Нетгруп-телеком»). За даними ініціативи «Чисте небо» та Української антипіратської асоціації Blacklist, до провайдера у 2019 році мала претензії StarLightMedia.

Правоохоронці повідомляють, що незаконну діяльність провайдера наразі припинено. У колцентрі Netgroup, куди зателефонував журналіст «Детектора медіа», повідомили, що продовжують надавати послуги, а також порадили не звертати увагу на інформацію про обшуки.

Нагадаємо, у листопаді прокуратура оголосила підозру організатору провайдера SkyNet (ТОВ «ІСП "Скайнет"»), який транслював без угод телеканали StarLightMedia та «1+1 медіа». А у вересні прокуратура Львівської області повідомила про оголошення підозри учасникам міжрегіональної організованої групи, яка створила сервіс інтернет-телебачення з трансляції телеканалів без згоди правовласників. Сума збитків правовласників оцінюється у понад 2 млн грн. Мова йде про піратський сервіс  «Твоє ТВ».

Фото: mvs.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY