Дмитро Золотухін став членом редакційної ради агентства «Петро і Мазепа»

Дмитро Золотухін став членом редакційної ради агентства «Петро і Мазепа»

3 Грудня 2019
2802
3 Грудня 2019
14:20

Дмитро Золотухін став членом редакційної ради агентства «Петро і Мазепа»

2802
Колишній заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін став членом редакційної ради інформаційного агентства «Петро і Мазепа» на громадських засадах. Він займатиметься розробкою документів, у яких буде закріплена ідея, принципи та цінності, яких притримуватиметься редакція.
Дмитро Золотухін став членом редакційної ради агентства «Петро і Мазепа»
Дмитро Золотухін став членом редакційної ради агентства «Петро і Мазепа»

Про це він розповів у коментарі «Детектору медіа».

Власник «Петра і Мазепи» Дмитро Підтуркін пояснив «Детектору медіа», чому вирішили розробити принципи та ідеї видання та закріпити їх «на папері»: «Ми завжди були не просто ЗМІ, а ідеологічним виданням. Ми хочемо не просто відображати дійсність, а й змінювати її, відповідно до нашими принципів і прагнень. Тому публічне представлення наших принципів було лише питанням часу, який настав. За свою майже шестирічну історію читачі бачили різний "ПіМ". Кожен новий головний редактор вносив у "ПіМ" максимум від своєї індивідуальності. <…> Зараз ми прийшли до такого етапу життя свого ресурсу, коли його характер і розвиток повинні визначати не окрема індивідуальність, а командна робота однодумців».

Пан Підтуркін, виконавчий директор «Петра і Мазепи» Олександр Верголяс та головний редактор Максим Гадюкін виклали Дмитру Золотухіну своє бачення розвитку видання під час низки зустрічей. «Мені пояснили, що в процесі роботи цього медіа часто бракує певного арбітражу, розробки рішень у ті моменти, коли є запитання до фактажу публікацій, до відносин з читачами, у цілому до тих засад, на яких працює медіа», – сказав колишній заступник міністра інформаційної політики.

За його словами, раніше такі рішення приймали здебільшого головний редактор, або консенсусом між ним та власником. «Тому, постала потреба у "незалежній людині зі сторони", яка висловлюватиме свою точку зору, зберігаючи незалежність та баланс», – пояснив він.

Дмитро Золотухін повідомив, що ідеї, принципи та цінності видання будуть закріплені в декількох текстах, щоб при виникненні дискусій – «повертатися до цих текстів та доповнювати їх, якщо це потрібно». Він уточнив, що в тексті будуть описані цінності, задля яких видання створює та поширює контент для своїх читачів. Зараз над такими текстами йде робота.  

«Є також і проблематика розвитку медіа як бізнесу. Я вважаю, що медіа повинне заробляти на своє функціонування самотужки. Тому, звичайно ми говорили про вдосконалення ефективності залучення читачів та слухачів подкастів. Безумовно піднімалися питання і репутаційних нюансів, які супроводжують бренд "ПіМ". Персоналії, з якими його пов’язують», – говорить пан Золотухін.

Дмитро Підтуркін повністю підтримує ідею того, що ЗМІ має створити свою бізнес модель і заробляти на своє функціонування самостійно: «Але в українських реаліях або комерціалізація або принципи. Для того, щоб забезпечити вірність принципам і збереження ідеології ресурсу при його розвитку і необхідно заздалегідь окреслити червоні лінії».

Пан Золотухін додав, що його робота – це волонтерська участь на громадських засадах, тому наразі терміну співробітництва не визначено.

«Я б хотів допомогти зберегти його позиціонування як веб-сайту для "думаючих людей" та почути тих, хто вважає, що видання припускалося чи припускається помилок, і виправити ці помилки, якщо вони дійсно мали місце», – резюмував він.

Нагадаємо, 23 лютого 2017 року шеф-редактором «Петра и Мазепы» став журналіст з Insider Віктор Трегубов, він замінив Антона Швеця.

2 квітня 2018 року стало відомо, що в складі ТОВ «Петро і Мазепа медіа» зареєстровано інформаційне агентство «Петро і Мазепа». Засновник – Дмитро Підтуркін.

У вересні 2019 року Віктор Трегубов звільнився з посади головного редактора сайта, його замінив  Максим Гадюкін.

Фото: пресслужба віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду