Видання «Петро і Мазепа» вирішило запустити україномовну версію сайту

Видання «Петро і Мазепа» вирішило запустити україномовну версію сайту

11 Березня 2020
1613
11 Березня 2020
14:50

Видання «Петро і Мазепа» вирішило запустити україномовну версію сайту

1613
Видання «Петро і Мазепа» восени планує запустити повноцінну україномовну версію сайту. Проте реалізація цього задуму залежить від фінансової підтримки (донатів). Про це «Детектору медіа» повідомив виконавчий директор видання Олександр Верголяс.
Видання «Петро і Мазепа» вирішило запустити україномовну версію сайту
Видання «Петро і Мазепа» вирішило запустити україномовну версію сайту

Олександр Верголяс розповів, що «Петро і Мазепа» планує з квітня щодня публікувати одну статтю двома мовами, а згодом повноцінно запустити двомовну версію сайту включно з новинами.

«Взято за розрахунок, що на двомовність (переклад, редагування, розміщення) при 5 статтях на добу, нам потрібно приблизно 500 доларів та ще близько 200 доларів на стрічку новин. Отже, на все про все близько 700 доларів. З урахуванням того, що щомісячний приріст в нас близько 100 доларів, то за умови збереження динаміки, уже в восени буде дві мови сайту. Але це все залежить від читачів. Маємо надію, що тенденція збережеться, а то й покращиться в бік збільшення обсягів донату», – пояснив пан Верголяс.

Зараз завдяки 52 донорам видання отримує 500 доларів щомісячного донату.

Виконавчий директор видання додав, що через запуск україномовної версії сайту змін у роботі редакції не планують: «Суттєвих змін у роботі редакції на перших етапах не очікується, а от у подальшому, при збільшенні кількості перекладів, можливо, будуть внесені зміни до "регламенту" роботи редакції з метою забезпечення синхронізації розміщення статей і новин у двох мовних версіях».  

Крім того, у коментарі «Детектору медіа» член редакційної ради «Петра і Мазепи» Дмитро Золотухін уточнив, що інвестори з краудфандингової платформи Patreon здебільшого схильні до фінансування україномовного продукту.

Водночас «Петро і Мазепа» збереже російськомовну версію сайту. «Російськомовний контент має власну аудиторію, рідна мова залучить новий сегмент читачів. <…> Концепція роботи "Петра і Мазепи" полягає в поширенні проукраїнських наративів як на тимчасово окуповані території, так і на російськомовні області України. Окрім цього, нам важливо "заходити" на пострадянську аудиторію країн, де все ще використовують російську», – йдеться в звіті на сайті видання.   

Нагадаємо, 23 лютого 2017 року шеф-редактором «Петра и Мазепы» став журналіст з Insider Віктор Трегубов, він замінив Антона Швеця.

2 квітня 2018 року стало відомо, що в складі ТОВ «Петро і Мазепа медіа» зареєстровано інформаційне агентство «Петро і Мазепа». Засновник – Дмитро Підтуркін.

У вересні 2019 року Віктор Трегубов звільнився з посади головного редактора сайта, його замінив Максим Гадюкін.

Фото: Петро і Мазепа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду