detector.media
28.11.2019 15:18
В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»
В Україні запустили нове видання «О, Море.Сity»
Агенція розвитку локальних медіа «Або» запустила інтернет-видання про відпочинок і життя в приморських містечках і селах України – «О, Море.Сity».

Про це повідомляє агенція.

Цільова аудиторія нового медіа – «усі, хто їздять відпочивати на море, і ті, хто поки мають упередження до українських курортів».

«Коли шукаєш щось про курортні міста, натрапляєш на рекламу з яскравими описами неперевершених краєвидів та кришталево чистої води. Приїздиш туди і бачиш дещо іншу картину. Ми ж будемо показувати Південь справжнім, колоритним, і, так, часто — не ідеальним. Вишукувати круті, але маловідомі місця. Показувати вдалі приклади туристичних сервісів і ті, яким ще далеко до клієнтоорієнтованості. Одна із цілей — поступово розворушувати місцевий бізнес і популяризувати відпочинок на Півдні», – розповів керівник проєкту і ментор Агенції розвитку локальних медіа «Або» Євгеній Фролов.

До кінця року на сайті планують опублікувати 150 матеріалів, до створення яких залучені близько 40 авторів.  Окрім контентної частини, сайт міститиме сервіси з пошуку житла, розваг та маршрутів. Технічна команда готує його до запуску в січні-лютому. Сервіси, низка платних опцій для розміщення в каталозі та рекламних пакетів ляжуть в основу монетизації проєкту.

«Ми не випадково запускаємо сайт про море взимку. Робимо велику ставку на пошуковий трафік, дуже заморочуємося із SEO-оптимізацією. Щоб сайт до початку туристичного сезону набрав вагу і міг з часом конкурувати за перші позиції в пошуку, потрібно щонайменше півроку», — додає пан Фролов. 

Головною редакторкою сайта стала Альона Вишницька, випускниця школи журналістики УКУ, авторка низки ЗМІ, а саме: The Ukrainians, «Лівий берег», Reporters, Medialab, MC.Today, «Українська правда», «Фокус», «Громадське».

Вона також очолювала літню експедицію українським узбережжям, яка передувала запуску сайта: «Протягом липня-серпня дві команди журналісток і фотографок рухалися назустріч одна одній узбережжям Одеської, Миколаївської, Херськонської та Запорізької областей. Вони відвідали 20 населених пунктів. Щодня публікували світлини, відео та короткі тексти на сторінках проекту в Facebook та Instagram. Загалом команди зібрали матеріали для 40 текстів та 16 путівників містами і селищами узбережжя (приміром, ось путівник Бердянськом, а цей – селищем Приморське)».

Редакція «О,Море.Сity» шукає місцевих журналістів-фрілансерів – з туристичних міст Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Донецької областей. Автори можуть писати на Facebook-сторінку інтернет-видання або його головній редакторці Альоні Вишницькій.

«О, Море.Сity» — друге нішеве інтернет-видання, яке заснувала агенція «Або». Першим став онлайн-журнал про життя на сході України Свои.Сity, який запустили восени 2018-го. За рік він вийшов на середню місячну аудиторію в 70-80 тисяч унікальних користувачів. Обидва медіа запущені за підтримки проекту UCBI II (USAID). Також агенція за два роки запустила 40 локальних медіа у середніх та малих містах України під брендом The City. 

Нагадаємо, 13 вересні 2019 року Україні запустили нове медіа «Контур», яке писатиме про культуру, філософію і мистецтво.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY