detector.media
24.11.2019 20:05
Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн
Бородянський: На державний російськомовний канал для Донбасу витратять щонайменше 440 млн грн
Мовлення на окупованих територіях буде здійснюватися на базі каналу UATV, бюджет якого візьмуть за основу для фінансування нового каналу.

Про це розповів міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в інтерв'ю НВ.

Він повідомив, що наразі міністерство веде переговори про наявність на каналі UATV контенту українських телевізійних груп.

На питання, чи закладено в держбюджет необхідне фінансування діяльності телеканалу, який здійснюватиме мовлення на окуповані території, Бородянський відповів ствердно.

«У нас є на UATV приблизно 440 млн грн. На наш погляд, на сьогоднішній день цього достатньо. Далі будемо дивитися», - сказав міністр.

При цьому, за даними НВ, ця сума також передбачає фінансування інформаційного агентства «Укрінформ».

Нагадаємо, 7 листопада Бородянський повідомив, що жителям 80% окупованих територій можна буде доставити телесигнал українського каналу через три місяці. Він допустив мовлення російською мовою, але наголосив, що це буде двомовний канал.

Як писав «Детектор медіа», Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну».

Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», розповів у липні цього року заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Ідея викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

У жовтні 2019 року Володимир Бородянський заявив, що державний український російськомовний канал запустять за три місяці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY