«Прямий» та 5 канал не отримували позов від депутата «Слуги народу»

«Прямий» та 5 канал не отримували позов від депутата «Слуги народу»

18 Грудня 2019
2186

«Прямий» та 5 канал не отримували позов від депутата «Слуги народу»

2186
Прямий канал та 5 канал не отримували позов від народного депутата від фракції «Слуга народу» Олександра Качури, що стосується заяв Тетяни Чорновіл, яка в блозі написала, що під час Євромайдану він очолював центральну організацію «Український вибір» замість Віктора Медведчука.
«Прямий» та 5 канал не отримували позов від депутата «Слуги народу»
«Прямий» та 5 канал не отримували позов від депутата «Слуги народу»

Шефредактор Прямого каналу Віктор Медвідь розповів «Детектору медіа», що жодних документів телеканал не отримував. За його словами, цей конфлікт із Олександром Качурою закрили ще декілька тижнів тому.

«Він звертався до нас і ми з ним вирішили це питання. Там була подана новина з обох боків – і від пані Чорновіл і від пана Качури. Відповідно питання було вирішене і закрите», – розповів пан Медвідь.

Він також додав, що після цієї історії Олександр Качура приходив на ефір Прямого каналу: «Два чи три тижні тому ми з ним напряму спілкувалися і було повністю подана і його сторона, і друга сторона. І після того він навість до нас на ефіри приходив. Тобто, конфлікт був закритий уже тоді».

Крім того, у юридичному відділі 5 каналу «Детектору медіа» теж сказали, що не знають про позов. З керівником 5 каналу Володимиром Мжельським або з кимось з редакторів каналу «Детектору медіа» зв’язатися не вдалося, на запити на телеканалі також не відповідають. Тому наразі не відомо, чи відмовляли вони Олександру Качуру в оприлюдненні його позиції, однак на сайті подібних матеріалів знайти не вдалося.

Нагадаємо, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура 12 грудня подав до суду позов про захист гідності та ділової репутації через заяви Тетяни Чорновіл, яка в блозі написала, що під час Євромайдану він очолював центральну організацію «Український вибір» замість Віктора Медведчука. Позов він подав проти Тетяни Чорновіл, Прямого каналу, «5 каналу» і п’ятого президента Петра Порошенка. Він пояснив, що 5 канал та Прямий канал опублікували блог Тетяни Чорновіл, проте відмовилися публікували його спростування. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2186
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду