detector.media
07.11.2019 23:25
Власник Прямого каналу повернувся в Україну
Власник Прямого каналу повернувся в Україну
Володимир Макеєнко, у якого сьогодні пройшов обшук, поки що не бачив жодного документу по справі.

 «Я не в матеріалі, я не бачив ні паперів, ні постанови суду», - сказав він «Детектору медіа» при проходженні митного контролю. Він також не знає обставин, при яких було проведено обшук у нього вдома. Макеєнко додав, що завтра, можливо, дасть прес-конференцію - після ознайомлення з документами. У той же час, Матвій Ганапольський розповів «ДМ», що завтра вранці в ефірі Прямого Макеєнко розповість про ситуацію на каналі.  Раніше він повідомив 5-ому каналу, що на три дні виїхав з дитиною за кордон. Джерело «ДМ» повідомляє, що Макеєнко перебував в Ізраїлі.

Як повідомляє 5 канал, пан Макеєнко сказав, що покупку каналу супроводжували юристи та аудитори. «Немає збитків і держави посередині. Якщо мова йде про нібито несплачені податки — хто б це робив? По-друге, це чия справа? Податкової? До чого тут ДБР?», — додав він.

Як писав ДМ, Державне бюро розслідувань 7 листопада провело обшук у власника Прямого каналу Володимира Макеєнка. Слідчі дії провадяться «у рамках досудового розслідування кримінально провадження щодо операцій купівлі-продажу каналу "Прямий"». 

Нагадаємо, п'ятий Президент України Петро Порошенко 12 серпня прийшов у Державне бюро розслідувань на допит у кримінальному провадження про можливе ухилення від сплати податків під час купівлі ТОВ «Телеканал "Прямий"», у якому він проходить як свідок. Після допиту він заявив про спробу «рейдерського захоплення» Прямого каналу, ініціатором якої є Андрій Портнов. За словами Петра Порошенка, понад три місяці ДБР робить спробу «тероризувати журналістів». Він також заявив, що готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на Прямому каналі.

Андрій Портнов, своєю чергою, зазначив, що про утиски свободи слова не йдеться, бо провадження стосується акцій Прямого каналу. Сьогодні Прямий канал провів марафон, в якому журналісти та ведучі каналу назвали обшук у його власника саме «наступом на свободу слова».

Фото: 24tv.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY