Канал «Наш» хоче отримати ліцензію через іншу юридичну особу

Канал «Наш» хоче отримати ліцензію через іншу юридичну особу

24 Жовтня 2019
3149
24 Жовтня 2019
17:07

Канал «Наш» хоче отримати ліцензію через іншу юридичну особу

3149
Наступного тижня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує розглянути питання щодо видачі ліцензії на мовлення ТОВ «Наш 365».
Канал «Наш» хоче отримати ліцензію через іншу юридичну особу
Канал «Наш» хоче отримати ліцензію через іншу юридичну особу

Це питання включене до порядку денного засідання регулятора 30 жовтня.

Компанія хоче отримати ліцензію на мовлення з логотипом «Наш». Як уточнив «Детектору медіа» член Нацради Олег Черниш, мова йде про ліцензію на супутникове мовлення.

ТОВ «Наш 365» засноване в листопаді 2018 року. Наразі його власниками є співробіники каналу «Наш/Максі-ТВ»: директор з маркетингу та PR телеканалу Євгенія Баранська, генеральний продюсер Євген Дудник, головний редактор Роксолана Завінська, ведуча програми «Президент» та денних live-ефірів Ангеліна Пичик, генеральний директор Олена Рудік і випусковий редактор Ольга Хім'як.

Кожен з них володіє часткою 16,67% (100 тис. грн статутного капіталу). Очолює компанію Олена Рудік. Основний вид діяльності: виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року в ефір вийшов новий інформаційний телеканал «Наш», власником якого став батько народного депутата Євгена Мураєва, очільника партії «Наші», Володимир Мураєв. «Наш» розпочав тестове мовлення на супутнику і в кабельних мережах на базі нішевого жіночого телеканалу «Максі-ТВ» (ТОВ «Наша Прага»). Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Наша Прага» став Володимир Мураєв, керівником компанії – колишній виконавчий продюсер каналу NewsOne Тигран Мартиросян.

У грудні 2018 року Нацрада не дозволила проліцензуватися каналу «Наш» та покарала його за самовільний запуск. Регулятор виніс попередження ТОВ «Наша Прага» за самовільне переформатування жіночого телеканалу «Максі-ТВ» на інформаційний телеканал «Наш». А натомість у той же день Нацрада задовольнила заяву ТОВ «Наше медіа» з Чернівецької області про зміну його логотипа «#Наше» на «#Наш». І саме на цій підставі відмовила «Наша Прага» у зміні програмної концепції та логотипа «Максі-ТВ» на «Наш».

Пізніше Нацрада ще раз перевірила канал, виявила, що він не виконав розпорядження про усунення порушень, і 28 березня 2019 року вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наша Прага». У травні 2019 року суд зупинив провадження у справі про анулювання ліцензії, оскільки канал ще оскаржує рішення Нацради від 28.03.2019 про звернення до суду щодо анулювання ліцензії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3149
Читайте також
19.11.2019 18:50
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 268
14.11.2018 12:51
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 905
25.10.2018 15:40
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 885
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду