«Армія ФМ» здобула 8 ФМ-частот на конкурсі Нацради

«Армія ФМ» здобула 8 ФМ-частот на конкурсі Нацради

17 Жовтня 2019
4549
17 Жовтня 2019
12:51

«Армія ФМ» здобула 8 ФМ-частот на конкурсі Нацради

4549
17 жовтня Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України з радіостанцією «Армія ФМ» виборола 8 ФМ-частот у конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з розбудови військово-патріотичного мовлення. Таким чином, мережа радіостанції розширилася до 26 міст.
«Армія ФМ» здобула 8 ФМ-частот на конкурсі Нацради
«Армія ФМ» здобула 8 ФМ-частот на конкурсі Нацради

«Армія ФМ» здобула такі частоти:

  • 87,9 МГц у м. Бердичеві Житомирської обл.;
  • 98,9 МГц у м. Новоград-Волинському Житомирської обл.;
  • 91,2 МГц у м. Запоріжжі;
  • 92,4 МГц у м. Львові;
  • 88,9 МГц у м. Новояворівську Львівської обл.;
  • 103,3 МГц у м. Миколаєві;
  • 90,2 МГц у м. Полтаві;
  • 99,0 МГц у м. Херсоні.

Член Нацради Сергій Костинський наголосив, що жодна приватна радіостанція не зможе виконувати функцію військово-патріотичного мовлення, і це не входить до функціоналу суспільного мовника.

На всіх частотах, крім Новояворівська, «Армія ФМ» була єдиним претендентом. На частоту в Новояворівську також претендувала місцева компанія ТОВ «Скай медіа групп» з концепцією місцевої радіостанції «Скай ФМ». Ця компанія у 2016 році замовила прорахунок частоти у своєму місті, готова була збудувати власну щоглу для встановлення передавача, до 1 січня 2020 року розпочати ФМ-мовлення, а з 1 квітня почати запрошувати гостей до власної студії. Планувала співпрацювати з військовими, з пресцентром Центру миротворців у Новояворівську (Новояворівського полігону). Власники компанії – колишній військовослужбовець Михайло Гарбали (він же директор) і Володимир Юрас (представляв компанію в Нацраді).

Представники «Скай медіа групп» запевняли, що «Армія ФМ» покриватиме Новояворівськ своїм сигналом зі Львова, адже в УДЦР замовлено прорахунок збільшення потужності передавача у Львові до 1 кВт. Члени Нацради взяли перерву, щоб дослідити це питання. Після перерви член Нацради Олег Черниш повідомив, що УДЦР зможе підвищити потужність до 250 Вт, співробітники Нацради прорахували, що за такої потужності Новояворівськ не буде покриватися зі Львова.

У результаті, члени Нацради більшістю голосів (6 із 8) віддали перевагу «Армії ФМ».

Очільниця Центральної телерадіостудії Міноборони Яна Холодна нагадала, що «Армія ФМ» працює з 2016 року. За цей час в ефірі радіостанції побувало понад 2000 гостей, радіо провело понад 20 виїзних ефірів із зони бойових дій. «Армія ФМ» підтримує сучасну українську музику, в її базі понад 3000 українських пісень, підтримують молоді маловідомі гурти. Радіо провело понад 20 онлайнконцертів, у тому числі є інформаційними партнерами фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Цього року у співпраці з Міносвіти запустили всеукраїнський онлайнурок мужності.

За словами Яни Холодної, кожне з міст, частоти в яких виставлено на конкурс, дуже важливе для «Армії ФМ», бо в кожному із цих міст є військові підрозділи, які б хотіли слухати «Армію ФМ» не лише в зоні бойових дій, а й у місці постійної дислокації.

В ефірі радіостанції приблизно 60% займає музика, 40% - інформаційне наповнення (новини щогодини, спецефіри, аналітичні проекти, гостьові студії). «Багато пунктів нещодавно затвердженої урядової програми ми вже виконуємо: це і підтримка позитивного образу захисника, і протидія гібридній війні, ми розвінчуємо фейки, які поширює ворог», – розповіла пані Холодна. «Армія ФМ» співпрацює з волонтерською організацією «Інформнапалм», з військовою розвідкою.

Нагадаємо, 29 листопада 2018 року «Армія ФМ» перемогла у форматному конкурсі Нацради на військово-патріотичне радіо та виграла ФМ-частоти в Києві, Вінниці та Житомирі. Навесні 2019 року «Армія ФМ» розпочала мовлення в Києві та Житомирі, у червні 2019 року – у Вінниці.

Також радіостанція мовить на ФМ-частотах у 15 містах на Донбасі та кордоні з Кримом: Бахмут, Костянтинівка, Покровськ, Красногорівка, Старобільськ, Світлодарськ, Маріуполь, Попасна, Волноваха, Слов’янськ, Бахмутівка, Кремінна, Широкий, Гірник, Чонгар.

Крім цього, «Армія ФМ» мовить у цифровому радіоефірі в Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4549
Читайте також
09.04.2020 11:58
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 035
13.12.2019 20:13
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду