«Армія ФМ», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» перемогли в конкурсі на частоти на Донбасі

«Армія ФМ», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» перемогли в конкурсі на частоти на Донбасі

23 Серпня 2017
2744
23 Серпня 2017
12:04

«Армія ФМ», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» перемогли в конкурсі на частоти на Донбасі

2744
23 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на 9 вільних ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях, оголошеного 17 травня. На конкурс подалися лише три претенденти, кожен з них отримав частоти.
«Армія ФМ», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» перемогли в конкурсі на частоти на Донбасі
«Армія ФМ», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» перемогли в конкурсі на частоти на Донбасі

Три частоти на Луганщині дісталися Центральній радіостудії Міністерства оборони України з проектом військового радіо «Армія ФМ»: 103 МГц у Кремінній (потужність 100 Вт), 102,6 МГц у Старобільську (потужність 100 Вт), 104,4 МГц у Щасті (потужність 100 Вт). «Армія ФМ» виграла всі три частоти, на які претендувала в цьому конкурсі.

ТОВ «ТРК “Можливість”» зі Слов’янська Донецької області з проектом «Радіо М» вибороло дві частоти на Донеччині: 87,5 МГц у Краматорську (потужність 1 кВт) і 103,7 МГц у Покровську (потужність 100 Вт). «Радіо М» виграло дві частоти з трьох, на які претендувало (радіостанція також подавала заявку на 103 МГц у Кремінній, але програла її «Армії ФМ»).

ТОВ «ТРК “Тризуб ФМ”» із Запоріжжя з новою волонтерською радіостанцією «Тризуб ФМ» виграла одну частоту, на яку подавала заявку: 90 МГц у Сартані Донецької області (потужність 5 Вт).

На три частоти не було жодного претендента, тож конкурс на них було припинено, а частоти виставлять на наступні конкурси: 91,5 МГц у Бахмуті Донецької області (потужність 200 Вт), 102,4 МГц у Костянтинівці Донецької області (потужність 300 Вт), 101,4 МГц у Покровську Донецької області (потужність 300 Вт).

Представники радіостанцій розповіли Нацраді про свої плани мовлення та розширення мереж.

«Армія ФМ» подавалася тільки на Луганську область, тому що радіостанція практично не доступна на Луганщині, тоді як на Донеччині мовить на підставі тимчасових дозволів. Керівник Центральної радіостудії Міноборони Яна Холодна запевнила, що на наступному конкурсі «Армія ФМ» подасть заявки і на частоті на Донеччині, на які цього разу не виявилося претендентів. З осені «Армія ФМ» планує запровадити виїзні студії на Донбасі та планує розширити виробництво програм для цивільної аудиторії. З нового сезону планують запустити нову рубрику «Пісні з АТО».

«Радіо М» не подавалася на конкурсі на всі частоти, оскільки обирала ті, які дадуть змогу покрити більшу кількість населення. Але планує в подальшому розширювати своє покриття на Донбасі та подавати заявки на наступних конкурсах заявки й на інші частоти. Нині радіостанція має три студії: в Києві, Чернівцях і на Донбасі. З осені «Радіо М» планує запровадити в ефірі три години локального контенту на Донбасі. Радіостанція тісно співпрацює зі Штабом АТО у справі глушіння сигналу з непідконтрольних українській владі територій.

Радіостанція «Тризуб ФМ» - нова радіостанція, проект волонтерів із Запоріжжя. У минулому мала суперечності з Нацрадою, оскільки запустила мовлення в зоні АТО без ліцензії та навіть без тимчасового дозволу. Частота в Сартані з малопотужним передавачем (5 Вт) – це перша частота цієї радіостанції. Можливо, радіокомпанія проситиме в Нацради та УДЦР збільшити потужність передавача.

Нагадаємо, 12 травня Нацрада вирішила оголосити конкурс на вільні дев’ять ФМ-частот у Донецькій і Луганській областях, а також затвердила конкурсні умови. Конкурс було оголошено 17 травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2744
Читайте також
09.04.2020 11:58
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 035
17.10.2019 12:51
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 549
12.05.2017 13:02
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду