У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством

У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством

10 Вересня 2019
1431
10 Вересня 2019
14:21

У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством

1431
Французьке міністерство культури і комунікацій планує об'єднати національне антипіратську агентство Hadopi та Вищу раду з аудіовізуальних засобів, щоб отримати більш потужного та ефективного регулятора медійної галузі.
У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством
У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством

Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо» з посиланням на видання TorrentFreak.

Державне агентство Hadopi працює над припиненням роботи ресурсів, які нелегально розміщують контент (зокрема, пірінгових мереж, таких як BitTorrent). Вища рада з аудіовізуальних засобів (Conseil Supérieur de L'audiovisuel або CSA) регулює візуальні медіа.

«Уряд покладає серйозні надії на нову об'єднану структуру. Очікується, що її методами стануть створення «чорних списків», примус інтернет-провайдерів блокувати Піратські ресурси, а рекламодавців - бойкотувати недобросовісні платформи», - йдеться у повідомленні.

Франція упродовж 10 років бореться з піратством, у країні набула поширення «політики трьох ударів»: попередження, а потім покарання кінцевих користувачів, що користуються нелегальним контентом. Одна з останніх практик відключення злісних порушників від інтернету. За даними агентства Hadopi, 60% інтернет-користувачів після попереджень відмовляються від незаконного контенту. Звіти регуляторів про зниження користувачів, які користуються піратськими послугами з 11,6 мільйонів до 10,6 у з 2016 по 2017-й рік. У 2018 році зафіксовано 50-70  тисяч випадків порушень.

Нагадаємо, у Великій Британії  один з великих інтернет-провайдерів Vodafone Ireland погодився на вимогу Ірландської Асоціації Музики (IRMA) передавати дані тих клієнтів, хто тричі був помічений в перегляді-прослуховуванні нелегального контенту, правовласникам (так званий принцип «трьох ударів»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1431
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду