detector.media
10.09.2019 14:21
У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством
У Франції планують посилити регулятора для боротьби з піратством
Французьке міністерство культури і комунікацій планує об'єднати національне антипіратську агентство Hadopi та Вищу раду з аудіовізуальних засобів, щоб отримати більш потужного та ефективного регулятора медійної галузі.

Про це повідомляє ініціатива «Чисте небо» з посиланням на видання TorrentFreak.

Державне агентство Hadopi працює над припиненням роботи ресурсів, які нелегально розміщують контент (зокрема, пірінгових мереж, таких як BitTorrent). Вища рада з аудіовізуальних засобів (Conseil Supérieur de L'audiovisuel або CSA) регулює візуальні медіа.

«Уряд покладає серйозні надії на нову об'єднану структуру. Очікується, що її методами стануть створення «чорних списків», примус інтернет-провайдерів блокувати Піратські ресурси, а рекламодавців - бойкотувати недобросовісні платформи», - йдеться у повідомленні.

Франція упродовж 10 років бореться з піратством, у країні набула поширення «політики трьох ударів»: попередження, а потім покарання кінцевих користувачів, що користуються нелегальним контентом. Одна з останніх практик відключення злісних порушників від інтернету. За даними агентства Hadopi, 60% інтернет-користувачів після попереджень відмовляються від незаконного контенту. Звіти регуляторів про зниження користувачів, які користуються піратськими послугами з 11,6 мільйонів до 10,6 у з 2016 по 2017-й рік. У 2018 році зафіксовано 50-70  тисяч випадків порушень.

Нагадаємо, у Великій Британії  один з великих інтернет-провайдерів Vodafone Ireland погодився на вимогу Ірландської Асоціації Музики (IRMA) передавати дані тих клієнтів, хто тричі був помічений в перегляді-прослуховуванні нелегального контенту, правовласникам (так званий принцип «трьох ударів»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY