«Чисте небо» отримало  заявки на перевірку 33 провайдерів

«Чисте небо» отримало заявки на перевірку 33 провайдерів

28 Березня 2019
2260
28 Березня 2019
11:46

«Чисте небо» отримало заявки на перевірку 33 провайдерів

2260
За другу половину 2018 року ініціатива «Чисте небо» отримала близько 100 повідомлень про підозру на порушення права інтелектуальної власності щодо 33 провайдерів.
«Чисте небо» отримало  заявки на перевірку 33 провайдерів
«Чисте небо» отримало  заявки на перевірку 33 провайдерів

Про це повідомляє ініціатива.

Серед них було п'ять львівських, чотири чернівецьких, три харківських, два одеських, два київських провайдера.

Нагадаємо, у 2018 році ініціатива «Чисте небо» і правовласники, які входять до неї, закликали провайдерів та інших зацікавлених осіб подавати інформацію про підозру на порушення права інтелектуальної власності.  

Коли інформація про нового або підозрілого провайдера потрапляє до правовласників, вони перевіряють стан відносин з ним. Якщо контракту на трансляцію контенту дійсно немає, то з компанією зв'язуються. За підсумками переговорів або провайдер укладає договір, або правовласник починає юридичні дії з фіксування правопорушення та подачі позову в суд.
З 33 отриманих запитів на перевірку провайдерів у 17 був контракт на трансляцію, 14 знаходяться на етапі очікування підтвердження порушення і по двом вже ведеться досудове розслідування.

«Я завжди говорю, що ефективна боротьба з крадіжками контенту вимагає участі всього залученого легального бізнесу. У тому числі провайдерів інтернету і платного телебачення. З огляду на гіперлокальность і територіальну роздробленість цього бізнесу, ми дуже розраховуємо на людей «на місцях», які знають своїх сусідів і можуть попросити нас перевірити їх. Адже якщо сусід не платить retransmission fee, його цивілізований конкурент потрапляє в нерівні конкурентні умови. Це і несправедливо і створює бар'єр у розвитку всієї спільноти», — каже очільниця «Ініціативи Чисте небо» Катерина Федорова.

 

Ілюстрація взята з сайту mediasat.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду