Кінотеатр «Київ» не отримував повідомлень від КМДА про непродовження оренди – директорка

Кінотеатр «Київ» не отримував повідомлень від КМДА про непродовження оренди – директорка

29 Грудня 2018
2492
29 Грудня 2018
14:52

Кінотеатр «Київ» не отримував повідомлень від КМДА про непродовження оренди – директорка

2492
Кінотеатр звертався до Департаменту комунальної власності міста Києва з проханням подовжити строк дії оренди будівлі ще на 10 років, але відповіді не отримав.
Кінотеатр «Київ» не отримував повідомлень від КМДА про непродовження оренди – директорка
Кінотеатр «Київ» не отримував повідомлень від КМДА про непродовження оренди – директорка

Про це йдеться у зверненні директорки кінотеатру «Київ» Вілії Бондаренко, оприлюдненому сьогодні в мережі.

Звернення розповсюджено через поштовий сервіс mailerlite. На офіційному сайті кінотеатру «Київ» повідомлень щодо проблемної ситуації з орендою приміщення та позиції керівництва немає.

Нагадаємо, 4 січня 2019 року закінчується договір оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру між ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» та Головним управлінням майном Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Днями стало відомо, що КМДА не планує продовжувати цей договорі оренди й розглядає питання щодо включення кінотеатру Київ після закінчення терміну дії договору оренди до мережі комунальних кінотеатрів (КП «Київкінофільм»).

У відповідь на запит «Детектора медіа» Департамент комунальної власності м. Києва повідомив, що договір оренди припиняється 4 січня 2019 року відповідно до статті 26 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» і що ТОВ «Культурний центр "Кінотеатр Київ"» повідомлено про те, що продовжуватися він не буде. 

Директорка кінотеатру Вілія Бондаренко у своєму зверненні до ЗМІ та громадськості заявляє, що кінотеатр не отримував офіційної відповіді від КМДА. 

«У зв’язку з закінченням 04.01.2019 року терміну дії договору оренди цілісного майнового комплексу Культурний центр "Кінотеатр «Київ»" 03 жовтня 2018 року звернувся до Департаменту комунальної власності міста Києва з листом № 40, який був зареєстрований 09 жовтня 2018 р. під номером № 062 /13970 з проханням подовжити строк дії оренди вищезазначеного об’єкту шляхом укладання договору оренди на 10 років.

При прийнятті управлінського рішення щодо подальшого користування цілісним майновим комплексом, просили врахувати наше переважне право на укладання договору оренди на новий термін, на підставі належного виконання нами взятих на себе за договором обов’язків, в тому числі здійснення капітального ремонту будівлі кінотеатру зі збереженням первинного архітектурного вигляду та якісним технічним оснащенням, здійсненням кінопоказів, як основного профілю підприємства, а також проведення різноманітних культурних заходів за участю зірок світового кінематографу та залученням іноземних посольств в Україні.

Станом на 28 грудня дирекція кінотеатру так і не отримала офіційної відповіді від КМДА, а в інтернеті та ЗМІ почала з’являтися інформація про плани не продовжувати договір оренди та передачі кінотеатру до КП «Київкіно». Дирекція кінотеатру звертається по допомогу до ЗМІ та громадськості, аби не допустити припинення роботи кінотеатра та забезпечення прозорих та законних умов для успішної роботи останнього», – йдеться у зверненні директорки кінотеатру.

Вілію Бондаренко на своїй фейсбук-сторінці підтримує голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко. Нагадаємо, це сам він оприлюднив інформацію щодо невідомої подальшої долі кінотеатру «Київ». 

Після виходу звернення директорки кінотеатру пан Іллєнко опублікував допис, у якому ставить конкретні питання до КМДА про майбутнє столичного кінотеатру. 

Фото: Вікіпедія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2492
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Укроп
1941 дн. тому
В голову приходит лишь одно - кому то в КГГА очень хочется погреть руки на продаже "кинотеатра" (знаете, сколько стоит земля под ним?). Может КГГА вместе с Коммунальным предприятием “Київкінофільм" расскажут, где сейчас работают некогда многочисленные киевские кинотеатры?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду