У Гірнику вже мовлять 8 телеканалів і 8 радіостанцій – Костинський

У Гірнику вже мовлять 8 телеканалів і 8 радіостанцій – Костинський

14 Січня 2019
2029
14 Січня 2019
17:35

У Гірнику вже мовлять 8 телеканалів і 8 радіостанцій – Костинський

2029
На новій 190-метровій вежі компанії «Телемережі України» в місті Гірнику Донецької області продовжується встановлення обладнання для організації українського теле- і радіомовлення.
У Гірнику вже мовлять 8 телеканалів і 8 радіостанцій – Костинський
У Гірнику вже мовлять 8 телеканалів і 8 радіостанцій – Костинський

Про це повідомив у Фейсбуку член Нацради Сергій Костинський.

За його даними, з Гірника в напрямку тимчасово окупованого донецька транслюються вісім телеканалів у цифровому ефірі, три телеканали в аналоговому ефірі та вісім ФМ-радіостанцій.

Зокрема, створено новий локальний цифровий мультиплекс стандарту DVB-T2, у якому транслюються вісім телеканалів: «UA: Перший» (НСТУ), «UA: Донбас» (НСТУ), ICTV, UATV (іномовлення), СТБ, 5 канал, Прямий канал і «Донбас» («Медіа Група Україна»).

В аналоговому ефірі з Гірника мовлять три телеканали: «UA: Перший», «UA: Донбас» і UATV.

Також уже мовлять вісім радіостанцій: «Країна ФМ» (89,2 МГц), «Українське радіо» (90,7 МГц), «Громадське радіо» (91,4 МГц), «Вільне радіо» (92 МГц), «Промінь» (95,3 МГц), «Культура» (102,6 МГц), «Радіо НВ» (104,7 МГц) і «Армія ФМ» (106,4 МГц).

За словами пана Костинського, готується обладнання для запуску мовлення нових українських радіостанцій, відповідно до виданих Національною радою дозволів на тимчасове мовлення.

Нагадаємо, що крім тих радіостанцій, що вже вийшли в ефір з нової вежі, тимчасовими дозволами на мовлення в Гірнику володіють ще сім радіостанцій: «Русское радио Україна», «Радіо М», «Голос Донбасу» (НСТУ), «Тризуб ФМ», «Стильное радио Перець ФМ», «Радіо Рокс» і «Прямий ФМ».

Телекомунікаційна щогла в Гірнику стала четвертим телекомунікаційним об’єктом, побудованим у Донецькій, Луганській і Херсонській областях з метою розвитку українського телерадіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями. Її збудувало ТОВ «Телемережі України» восени 2018 року.

Нагадаємо, що вежу в Краматорську Донецької області збудував державний Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, в Бахмутівці Луганської області – сєвєрдонецьке комунальне підприємство «Інноваційно-інформаційний центр», а в Чонгарі Херсонської області та Гірнику Донецької області – приватне луцьке ТОВ «Телемережі України», що належить дочці вже колишнього гендиректора Концерну РРТ Петра Семерея.

Розвиток українського телерадіомовлення в Донецькій, Луганській і Херсонській областях (на межі з Кримом) відбувається в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерство інформаційної політики України.

Фото: DTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2029
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду