Телевежу на Карачуні відкрито

Телевежу на Карачуні відкрито

5 Грудня 2016
3691
5 Грудня 2016
15:36

Телевежу на Карачуні відкрито

3691
Сьогодні, 5 грудня, у Слов’янську (Донецька область) відкрили телевежу на горі Карачун, яку було зруйновано бойовиками у 2014 році. Телевежа передаватиме сигнал українських мовників.
Телевежу на Карачуні відкрито
Телевежу на Карачуні відкрито

Про це повідомляє «Українська правда».

Відкриття телевежі відбулося за участі президента Петра Порошенка.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський оцінив бюджет будівництва вежі у 7 мільйонів гривень, а міністр інформаційної політики Юрій Стець – у 8 мільйонів.

Як зазначає видання, вежа на Карачуні через географічні особливості регіону не досягає лінії розмежування, тож на Донеччині планують встановити ще одну вежу - у Покровському.

Як пише «Українська правда», інженер донецької філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Сергій Виник сказав, що телевежу відновили за 3,5 місяці.

Нагадаємо, на початку серпня керівник Антикризового медіацентру Сергій Попов, побувавши на Карачуні, повідомив, що висота нової телевежі складе 186 метрів, однак цього недостатньо, щоб українське телебачення досягало меж Донецька та інших міст, які наразі контролюються бойовиками «ДНР».

У листопаді було завершено зведення нової телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) для покращення українського мовлення на півночі Донеччини, що контролюється українською владою.

Загалом передавачі вежі транслюватимуть 15 загальноукраїнських TV-каналів і 7 радіостанцій. Радіус її покриття – 62 км.

Фото: скріншот відео з Facebook-сторінки Петра Порошенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3691
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду