Завершено будівництво телевежі у Чонгарі

Завершено будівництво телевежі у Чонгарі

25 Січня 2017
2209
25 Січня 2017
13:42

Завершено будівництво телевежі у Чонгарі

2209
Мовлення з вежі на Крим і прикордонні райони Херсонської області розпочнеться в лютому.
Завершено будівництво телевежі у Чонгарі
Завершено будівництво телевежі у Чонгарі

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Радіотелепередавальна станція в с.Чонгар Херсонської області висотою 150 метрів побудована. Наразі відбувається монтаж обладнання»,  – написав він.

Із початку лютого сигнал першого каналу «Українського радіо» та радіостанцій Meydan, «Крим.Реалії», «Херсон FM», що 27 грудня 2016 року перемогли в конкурсі Нацради на вільні частоти, буде доставлятися на територію Криму та прикордонні райони Херсонської області. 

Пан Костинський зазначив, що термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців (весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти) та подякував за реалізацію проекту  «Телемережам України», Херсонській ОДА, Українському державному центру радіочастот, НСТУ, Міністерству інформаційної політики, Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, 2 грудня на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» біля адмінмежі з Кримом було розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва  - 500 тисяч гривень. 

3 грудня так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський заявив, що мовлення українських медіа на територію Криму, яке планується розпочати за допомогою телевежі, будівництво якої розпочато 2 грудня в Херсонській області, буде припинено як таке, що «не відповідає російському законодавству». 

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар».

25 грудня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський повідомив, що телекомунікаційна вежа біля контрольного пункту в'їзду-виїзду «Чонгар» вже становить 90 метрів заввишки.

10 січня влада Херсонщини повідомила, що будівництво телевежі на адмінмежі з окупованим Росією Кримом для відновлення українського мовлення на півострів планують закінчити до кінця січня 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2209
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду