Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ

Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ

1 Лютого 2018
3565
1 Лютого 2018
13:06

Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ

3565
Обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2017 р склав 2,51 млрд грн, що на 40% перевищує аналогічний показник 2016 року в гривневому обчисленні
Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами у 2017 році склав 2,51 млрн грн – ІнАУ

Такими є результати дослідження ринку медійної інтернет-реклами Інтернет-асоціації України (ІнАУ), повідомляється в прес-релізі Асоціації.

Зазначено, що у дослідження не включають показники пошукової інтернет-реклами і ряд інших складових, які в сумі з медійної інтернет-рекламою складають сегмент digital-реклами.

Як повідомляє ІнАУ, за динамікою зростання інтернет-реклама випереджає інші сегменти рекламного медіа-ринку України.

Так, за даними Всеукраїнської рекламної коаліції, зростання сегмента ТВ-реклами в 2017 році в порівнянні з 2016 роком склав 29%, реклами в пресі – 18%, радіореклами – 20%. 

Частка прямих продажів на ринку медійної інтернет-реклами за даними дослідження ІнАУ склала 52,5%. 

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:

  • Банерна реклама – 49,67%;
  •  In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 26,24%;
  • In-page video (content-roll) – 2,16%;
  • Інші нестандартні рішення (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, Фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоці, інші подібні прояви) – 12,09%;
  • Спонсорство – 9,83%.

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:

  • Банерна реклама – 14,0%;
  • In-stream video – 11,55%;
  • In-page video (content-roll) – 5,55%;
  • Нестандартні рішення – 3,36%;
  • Спонсорство – 1,0%.

Визначена частка Programmatic на ринку медійної інтернет-реклами. За досліджуваний період у агентств закупівлі через Programmatic склали 10,78%, у майданчиків продажу через Programmatic склали 45,4%.

Також ІнАУ була визначена частка соціальних медіа і месенджерів (FB, «ВКонтакте», «Одноклассники», Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber і ін.). Вона склала у агентств 26,49%.

У дослідженні взяли участь агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, ADV Group Ukraine, ITCG, IPlace, Qreachers, Publicis Groupe Media, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage, WebPromo, SeoMarket, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», Edipress, «Люкс» (канал «24»), RBC, RIA, Ukr.net, UMH / Digimedia, Admixer, DMDim / Go2Net, FISH, DigitalDecisions, Adwise, T-Sell, Rontar, All .biz, Online.ua, «Новое время», RST, «Обозреватель».

Нагадаємо, ринок медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017-го сягнув 827 млн ​​грн. що на 42% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3565
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду