detector.media
07.08.2018 15:20
Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ
Ринок медійної інтернет-реклами в першому півріччі зріс на 32% – ІнАУ
Обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2018 року склав 1,094 млрд грн, що на 32% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2017 року. Таку дані оприлюднила Інтернет-асоціація України (ІнАУ) за результатами власного дослідження ринку.

Частки сегментів медійної інтернет-реклами розподілилися так:
Банерна реклама – 42,28%;
In-stream video (реклама у відеоплеєрі pre-roll, mid-roll, post-roll, pause-roll, overlay-реклама, picture-in-pause) – 34,94%;
In-page video (content-roll) – 8,18%;
Інші нестандартні рішення (спливаючі вікна pop-up і pop-under, формати catfish і screenglide, синхронні банери, фронтлайн, повноекранна реклама, звукова реклама в цифровому аудіопотоці, інші подібні прояви) – 8,71%;
Спонсорство – 5,89%.

Частки мобільної медійної інтернет-реклами (реклами, орієнтованої на користувачів мобільних пристроїв) в частках від загального обороту медійної інтернет-реклами склали:
Банерна реклама – 18,2%;
In-stream video – 10,1%;
In-page video (content-roll) – 0,5%;
Інші нестандартні рішення – 0,6%;
Спонсорство – 0,9%.

За даними дослідження, частка прямих продажів медійної інтернет-реклами рекламодавцям (без посередників-агентств) склала 56,13%.

Під час дослідження визначено частку автоматизованих закупівель і розміщень медійної інтернет-реклами (programmatic). У першому півріччі 2018 року закупівлі рекламних агентств за допомогою programmatic склали 26,23%, а продажі інтернет-майданчиків через programmatic склали 53,04%.

Також було визначено частку соціальних медіа та месенджерів (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Skype, Viber та ін.) у рекламних бюджетах. Вона склала в агентств 25,1%.

За даними дослідження ІнАУ, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за перше півріччя 2017 року склав 827 млн грн, що на 42% перевищило аналогічний показник першого півріччя 2016 року в гривневому обчисленні.

За даними дослідження ІнАУ, обсяг ринку медійної інтернет-реклами України за 2017 рік склав 2,51 млрд грн, що на 40% перевищило аналогічний показник 2016 року в гривневому обчисленні.

Методика вимірювання обсягу медійної інтернет-реклами заснована на перехресному аналізі даних анкетування найбільших рекламних агентств, сайтів і сейлз-хаусів. Учасникам дослідження було запропоновано заповнити спеціальні анкети, в яких агентства на анонімній основі вказували суми отриманих від рекламодавців коштів по конкретних сайтах, а сайти – частку у своїх оборотах групи агентств, які надали анкету. Сейлз-хауси та мережі додатково надали інформацію, що дозволяє компенсувати дублювання даних.

У дослідженні взяли участь агентства інтернет-реклами: Dentsu Aegis Network Ukraine, razom communications, AGAMA Digital Group (AGAMA communications / Atlantic Group), Group M, Qreachers, Publicis One, TMGU, AdWork, Dievo, MediaHead, Neos, Promodo, newage , WebPromo, SeoMarket, а також представники найбільших майданчиків, холдингів і сейлз-хаусів: «Автоцентр», Edipress, «Люкс» (канал «24»), RBC, RIA, Ukr.net, UMH, Admixer, Go2Net, Fish, Adpartner, InternetMedia, Adwise, Rontar , olx.ua, Online.ua, Новий час, RST, «Обозреватель».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY