На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ

На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ

11 Вересня 2018
3415
11 Вересня 2018
13:46

На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ

3415
Найпопулярнішими доменами, на які ходили українці в минулому місяці, виявилися Google, YouTube та Facebook
На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ
На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ

Дослідження було виконане компанією Factum Group Ukraine на замовлення ІнАУ. Для підрахунку були використані дані медіа-панелі з 5 тисяч осіб. Вона репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком від 15 років.

Окрім Google, YouTube та Facebook до топ-5 сайтів за відвідуваністю також увійшла соцмережа «ВКонтакте», не зважаючи на те, що вона була заборонена в травні 2017 року. Українці часто заходять і на сайти olx.ua та privatbank.ua. Нижче в рейтингу розташувалися yandex та odnoklassniki(ok.ru), які теж потрапили під заборону в Україні через указ президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно ряду російських інформаційних продуктів.

 

Дослідження показало, що на пристроях з Android найпопулярнішими додатками за останній місяць були Viber (90%), Приват 24 (66%), Facebook Messenger (50%), Google Play (49%) та Instagram (48%).

При цьому в динаміці популярності соцмереж намітився спад у Facebook: у червні охоплення соцмережі становило 58%, у липні — 56%, а у серпні — 54%. Динаміка другої за популярністю мережі «ВКонтакте» була такою: 34% охоплення у червні, 31% у липні та 32% у серпні. Трохи зросла популярність Instagram серед українців: у червні її охоплення становило 28%, у липні — 26% та 27% у серпні.

Згідно з дослідженням компанії маркетингових досліджень Kantar TNS, у липні desctop-користувачі теж найчастіше відвідували сайти Google, YouTube та Facebook. Раніше компанія Google склала портрет середнього українського користувача YouTube. Як виявилося, здебільшого українці дивляться YouTube вдома аби відпочити та відволіктися від рутини.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду