Проти Клименка розпочато нове розслідування (ДОПОВНЕНО)

Проти Клименка розпочато нове розслідування (ДОПОВНЕНО)

22 Листопада 2017
2369
22 Листопада 2017
15:10

Проти Клименка розпочато нове розслідування (ДОПОВНЕНО)

2369
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) отримали додаткові матеріали, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина», свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності й недоторканості держави
Проти Клименка розпочато нове розслідування (ДОПОВНЕНО)
Проти Клименка розпочато нове розслідування (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

«На підставі зібраних співробітниками СБ України матеріалів Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України 17.11.2017 розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада – ДМ)», – йдеться на сайті СБУ.

Санкції статі передбачають відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна.  

За інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада, де, начебто, відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою Клименка.

Військова прокуратура та Агентство візит до редакції не коментують. «Детектор медіа» чекає відповіді на запит.

Свою позицію щодо заяви СБУ Курченко виклав у Facebook.

Нагадаємо, ЄС у квітні  2014 року ввів санкції у вигляді заморожування активів щодо Олександра Клименка як на одного з вищих посадовців колишнього режиму. Санкції були введені на підставі документів, наданих Генеральною прокуратурою України. Клименко заявив про необгрунтованість висунутих проти нього звинувачень і відзначав політичний характер переслідувань на його адресу. Згодом прес-служба Клименка повідомила, що загальний суд ЄС прийняв рішення анулювати введені в 2014 році санкції проти екс-міністра.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня 2016 року, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Згодом головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявляв, що головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого ЗМІ називають власником медіа холдингу «Вести Украина», до кінця 2016 року.

8 лютого Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку. Натомість його адвокати неодноразово заявляли, що екс-міністр доходів і зборів та лідер партії «Успішна країна» Олександр Клименко не має статусу підозрюваного і всі дії Генеральної прокуратури, які здійснюються відносно політика, є незаконними.

У березні заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Головна військова прокуратура звернулася до редакції газети «Вести» з пропозицією опублікувати виклик колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка для проведення з ним необхідних процесуальних та слідчих дій. 

14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

У квітні 2016 року журналісти проекту «Слідство.Info» встановили  зв'язок між колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком, який утік до Росії, і газетою «Вести». Сам міністр інформацію про такий зв’язок спростовує.

Нинішня керівниця холдингу Ольга Семченко, пов'язана особистими стосунками з Олександром Клименком, заперечувала в інтерв'ю «ДМ» причетність Клименка до холдингу. В документах, опублікованих відповідно до Закону про прозорість медіавласності, кінцевим бенефіціаром двох ЗМІ - «Радио Вести» і каналу UBR - значиться Денис Мозговий (79,2%), власником значної частини - Тетяна Александрова (19,8%).

На фото - Олександр Клименко

Фото: oleksandr-klymenko.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2369
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду