«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)

«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)

16 Листопада 2017
1938
16 Листопада 2017
17:03

«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)

1938
16 листопада в редакцію медіахолдингу «Вести Украина» прийшли співробітники Військової прокуратури та Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Військова прокуратура та Агентство візит до редакції наразі не коментують
«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)
«Вести» повідомляють, що до них прийшли співробітники Військової прокуратури (ДОПОВНЕНО)

«Як вони повідомили, мета їх візиту – опис майна, але при цьому вони не пропонують документів і викликали співробітників правоохоронних органів. Ці дії можуть відбитися на виробничому процесі холдингу – безпосередньо роботі журналістів»,-  повідомляється на сайті «Вестей».

Адвокат холдингу Олександр Дульський вважає візит представників Нацагентсва в редацію незаконним.

«Вони прийшли в медіахолдинг без наказу, який повинен бути у них першим же документом, який відкриває двері в приміщення як управителю майна. Кажуть, наказ забрала поліція. Крім того, представник Нацагентства Вахтанг Бочорішвілі привів із собою чоловіка, назвавши його оцінювачем. Дійсно, в законі компанія, яка виграла процедуру закупівлі послуги на надання оцінки агентству, направляє оцінювача. Я запитав цього чоловіка - чи дійсно він оцінювач? він мені відповів, що при собі має лише паспорт. Ні свідоцтва оцінювача, ні витримки про внесення до Єдиного реєстру оцінювачів у нього не було – він відбув за цими документами, але пройшло вже 3 години ... Може, він взагалі детектив НАБУ», – прокоментував адвокат.

«Наш договір оренди розрахований на довгостроковий період, і редакції холдингу мають всі законні підстави здійснювати трудову діяльність на даній території. Своїми діями Військова прокуратура і Нацагентство порушує складний технологічний і редакційний процес, - прокоментувала ситуацію керівник медіахолдингу Ольга Семченко та додала, що розцінює це як політичний тиск та перешкоджання журналістам.

Він також вважає, що Нацагентсво прибуло з метою «задокументувати факт відмови в наданні приміщення».

Повідомлень від Військової прокуратури та Агентства щодо візиту до редакції наразі немає.

У прес-службі Військової прокуратури Центрального регіону України «Детектору медіа» повідомили, що «нічого про це не знають» та пообіцяли узнати деталі та надати інформацію згодом.

У прес-службі Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів «Детектору медіа» повідомили, що «зараз нічого не коментують» з цього приводу та порадили відправити запит.

Нагадаємо, 14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

Заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу з приводу обшуків висловив сподівання, що газета «Вести» з 14 липня не фінансуватиметься і не виходитиме.

Головна редакторка газети «Вести» Оксана Омельченко заявила, що владі не вдасться припинити вихід газети. Вона також назвала причиною обшуків у редакції низку резонансних публікацій, пов’язаних із діяльністю військової прокуратури й особисто Анатолія Матіоса.

Генеральна прокуратура України у відповідь на запит «Детектора медіа» про результати обшуків повідомила, що це інформація з обмеженим доступом, яка не підлягає оприлюдненню.

Газета «Вести» не зупиняла свій вихід ані 14 липня, ані в наступні будні дні. Архів номерів можна переглянути на сайті «Вестей».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1938
Читайте також
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 679
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
эксперт
2314 дн. тому
А что в Украине объявлено военное положение? Какое право имеет военная прокуратура шастать в гражданской организации?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду