Продакт плейсмент в українському кіно: коли нарешті скресне крига?

Продакт плейсмент в українському кіно: коли нарешті скресне крига?

15 Грудня 2017
5929
15 Грудня 2017
09:00

Продакт плейсмент в українському кіно: коли нарешті скресне крига?

5929
Про що говорили кінопродюсери та рекламодавці під час зустрічі в рамках Зимового кіноринку
Продакт плейсмент в українському кіно: коли нарешті скресне крига?
Продакт плейсмент в українському кіно: коли нарешті скресне крига?

Скільки триває нинішнє відродження українського кіновиробництва, стільки тривають переважно безуспішні спроби українських кінопродюсерів залучити до своїх фільмів продакт плейсмент. Півтора роки тому присвячену цій темі дискусію ініціювала компанія Film.ua Group під час Format Show SE 2016. Тоді директорка з розвитку бізнесу рекламної групи Dentsu Aegis Network Ukraine Оксана Стехіна, пояснюючи складнощі з залученням клієнтів до створення брендованого контенту, говорила про те, що рекламодавці часто підходять до його оцінки з тим же мірилом, що й до прямої реклами.

«У що ми впираємося, коли пропонуємо клієнтам купувати інтегровані проекти та брендований контент? Як правило, корпорації – великі мережеві клієнти – є заручниками вимог до медійної ефективності та KPI, які перед ними ставлять штаб-квартири. Якщо порівнювати сухі медійні показники прямої телевізійної реклами з будь-яким спонсорським проектом, то, зазвичай, перша виграє. В неї є чітка вартість контакту, рейтингу і, як правило, вона нижча від вартості рейтингу при інвестиціях у брендований контент. Тому навіть якщо у бренд-менеджерів є внутрішнє бажання вийти за межі стандартних рекламних проявів, їм часто не підтверджують бюджети на це», – пояснювала пані Стехіна.

Ще одним бар’єром для розвитку продакт плейсменту учасники тієї дискусії називали недовіру рекламодавців до якості українського кіно, а також неготовність самих кінопродакшнів поводитися гнучко та підлаштовувати свої виробничі плани під рекламних партнерів.

Півтори роки потому, 14 грудня 2017 року, Оксана Стехіна знову виступала по темі інтегрованих брендованих проектів. Цього разу вона модерувала організовану Dentsu Aegis Network Ukraine в рамках Зимового кіноринку Одеського кінофестивалю зустріч кінопродюсерів із рекламодавцями під промовистою назвою #бабловкино. Що відрізняло цю зустріч від дискусії півторарічної давнини? За цей час українські кінопродюсери довели на практиці, що глядачі на їхні фільми можуть ходити у великій кількості, а продакшни вміють робити для своїх стрічок чудові промокампанії та продавати фільми на різні територію та в різні канали дистрибуції, що дає змогу додатково збільшити й аудиторію брендованого кіноконтенту.

Під час зустрічі інформацією про свої випущені та заплановані фільми з рекламодавцями поділилися співзасновник Film.ua Group Сергій Созановський, продюсер Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк та директор телеканалу НЛО TV Іван Букреєв.

Усі фото - клікабельні для збільшення

Також рекламодавцям розповіли, що:

  • кіновиробництво останнім часом стає стрімким та плановим – а отже, продюсери не зривають заявлені терміни виходу фільмів у прокат;
  • бренд у фільм можна інтегрувати навіть на пізніх етапах його виробництва – відповідно, не потрібно боятися, що на момент появи стрічки в прокаті рекламована модель продукту застаріє;
  • знімальний кіномайданчик та акторів фільму рекламодавці можуть додатково використати, наприклад, для зйомок свого рекламного ролику – тобто зекономити гроші та час;
  • поріг входу в продакт плейсмент – 300 тис. грн.

Dentsu Aegis Network Ukraine має намір продавати продакт плейсмент у презентованих фільмах неексклюзивно. Головне на даному етапі – переконати рекламодавців зробити перший крок. Ті, своєю чергою, залишали презентацію задоволеними, багато жартували. Але чи зможе хто-небудь із них цього разу переконати своє керівництво та штаб-квартири, що для продакт плейсменту в українському кіно нарешті настав час?

Фото: прес-служба Dentsu Aegis Network Ukraine; Галина Петренко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5929
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду